Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 22:43:17

На Чернігівщині надходження від сплати єдиного внеску склали майже 2 мільярди гривень

11.11.2016   08:04Агенцiя

Платниками Чернігівщини за десять місяців поточного року сплачено понад 1882 млн. гривень єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Від юридичних осіб надійшло 1743,5 млн. грн., або 92,6 відс. надходжень. З них більше 920 млн. грн. сплачено бюджетними установами. Фізичні особи - підприємці сплатили 138,5 млн. гривень.

Найбільшу питому вагу надходжень єдиного внеску забезпечують платники, що перебувають на обліку в Чернігівській, Прилуцькій та Ніжинській ОДПІ.

Нагадаємо, що на сьогодні розмір мінімальної заробітної плати становить 1450 грн., при цьому розмір мінімального страхового внеску - 319 грн. (1450 грн. х 22 відс.).

З 1 грудня 2016 року встановлено розмір мінімальної заробітної плати на рівні 1600 грн., розмір мінімального страхового внеску буде становити 352 гривні.  Тож, звертаємо увагу на правильність проведення  розрахунків по сплаті єдиного внеску.
 
Також слід мати на увазі, що на рівні мінімального страхового внеску мають сплачувати єдиний внесок за себе фізичні особи - підприємці платники єдиного податку.

Пам’ятайте, що своєчасна та повна сплата єдиного внеску – це запорука соціальних гарантій та своєчасності виплати пенсій.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини