Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 18:07:32

Сіверські працівники сільського та лісового господарства заробляють найбільше в країні

08.11.2016   08:01Агенцiя

На Чернігівщині заробітна плата у галузі сільського та лісового господарства, де зайнятий кожен сьомий, перевищує середньоукраїнський показник на 8,2 % і становить — 5142 гривень. У цій сфері область утримує першість вже другий рік поспіль.

За статистичними даними середня заробітна плата в регіоні за січень-вересень 2016 року складала 3887 гривень, що перевищує її розмір за відповідний період попереднього року на 23% та забезпечує рівень прожиткового мінімуму у 2,7 рази. За рівнем середньомісячної заробітної плати область зайняла 20 місце.

По відношенню до серпня спостерігається зростання в оплаті праці на 2,3 % (в Україні – на 3 %).

Найсуттєвіше (майже на половину) у вересні додалося для працівників оптової та роздрібної торгівлі; ремонту автотранспортних засобів і мотоциклів, будівництва. Значно примножила в оплаті праці і сфера тимчасового розміщування й організації харчування, сільське господарство, лісове та рибне господарство.

Однак, найвищий розмір середньої зарплати у вересні був у працівників добувної промисловості і розроблення кар’єрів (7732 грн); інформації та телекомунікації (5503 грн); фінансової та страхової діяльності (5468 грн).

Низькою залишається заробітна плата в операціях з нерухомим майном (2618 грн); охороні здоров’я та надання соціальної допомоги (2791 грн); мистецтві, спорті, розвагах та відпочинку (2804 грн).

Індекс реальної заробітної плати в області у вересні 2016 року наближений до загальнодержавного.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини