Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 20:52:18

Чернігівці можуть ознайомитися з детальним перерахунком субсидії по газу в Особистому кабінеті

27.10.2016   09:39Агенцiя

В Особистому кабінеті споживачів газу з`явилася можливість ознайомитися з детальним розрахунком невикористаної і поверненої до держбюджету суми субсидії за спожитий газ в минулому опалювальному сезоні.

Завдяки цьому чернігівці зможуть дистанційно, не звертаючись до фахівців газової компанії, побачити як саме відбулося розщеплення коштів і скільки їх залишилось на особовому рахунку.

На виконання Постанови КМУ від 23.08.2016 р № 534 постачальник газу побутовим споживачам Чернігівської області ТОВ «Чернігівгаз Збут» повернув з особових рахунків майже 114 тисяч споживачів регіону до держбюджету частку невикористаних субсидій у розмірі 841 млн грн.

У споживачів, які ощадливо користувалися газом, кошти в еквіваленті 100 куб. м газу, що складає майже 690 грн., залишилися на рахунках. Їх можна буде використати на оплату газу в опалювальному сезоні 2016-2017 р.р. Якщо в результаті перерахунку в квитанціях відобразилися борги – переважно це стосується домогосподарств, які мали заборгованість до 1 жовтня 2015 року і не сплачували обов`язкову частку платежу по субсидії, - їх необхідно погасити до кінця жовтня. Наступні субсидійні нарахування не покриють боргові зобов`язання.

«В усіх споживачів, які використовували газ на опалення житла і отримували субсидію, з особових рахунків були зняті і повернені до держбюджету надлишково зараховані кошти. Ця сума врахувалася в балансі на 1 вересня і прописана в квитанціях за вересень окремим рядком. За рахунок ста кубометрів, які держава залишила споживачам, у переважної більшості субсидіантів в кінцевій сумі платіжок стоїть переплата, - поінформував директор ТОВ «Чернігівгаз Збут» Іван Луста. - Втім є сім’ї, у яких внаслідок проведеного перерахунку виникли борги, які потрібно сплатити до кінця жовтня».

Ознайомитися з механізмом розрахунку та історією нарахувань субсидії можна в Особистому кабінеті. Аби скористатись цим сервісом, споживачу потрібно увійти до Кабінету, у розділі «Книга споживача» відображається вичерпна інформація по отриманій субсидії. Розрахунок суми повернення зберігається у вкладці «Деталізований розрахунок».

Стати користувачем Особистого кабінету доволі просто - потрібно лише пройти реєстрацію на сайті 104.ua. Для цього знадобиться номер особового рахунку, сума останнього платежу, контактний телефон та е-mail. Звертаємо увагу, користувачі сервісу, які є власниками картки Visa, з 4 жовтня по 30 листопада 2016 року мають можливість сплатити за послуги газопостачання без комісії.

Нагадуємо, що консультацію щодо нарахувань субсидії можна отримати виключно у місцевому органі соцзахисту населення (УСЗН), який призначив вам субсидію.

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини