Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 14:30:14

Що стоїть за показниками піврічного розвитку Чернігівщини: коментар Леоніда Сахневича

23.09.2016   12:21Агенцiя

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства оприлюднило результати аналізу соціально-економічного розвитку регіонів України за підсумками першого півріччя поточного року.

І хоча від загального рейтингу у Міністерстві відмовились, оцінка розвитку Чернігівщини за окремими напрямами засвідчує наявність позитивної динаміки, яка забезпечує області місце у середині рейтингу.

Що стоїть за сухими цифрами зведених таблиць, чого вдалося досягти на Чернігівщині й над чим ще варто працювати, коментує перший заступник голови облдержадміністрації Леонід Сахневич.

— Почнемо з приємного. За індексом промислового виробництва у січні-червні поточного року область посідає другу сходинку в державі. Такого результату вдалося досягти завдяки збільшенню випуску продукції на підприємствах машинобудування та металургії, харчової, легкої та хімічної промисловості, підприємствах енергопостачання.

Дещо гірше за рейтингом, але з дуже непоганими показниками спрацювали аграрії: область має 9 місце в Україні за обсягами сільгоспвиробництва. Ці обсяги порівняно з аналогічним періодом минулого року зросли у 17 районах. У цілому на Чернігівщині стали більше виробляти молока та яєць, наростили поголів’я ВРХ та свиней, одержали гарний врожай зернових.

Збільшення валового виробництва сільгосппродукції вимагає введення в експлуатацію нових виробничих об’єктів та переоснащення тих, що вже діють. Така робота в області також проводиться.

Ще один напрямок, де нам вдалося досягти змін на краще — енергозбереження та енергоефективність. За рівнем оснащення багатоквартирних житлових будинків приладами обліку теплової енергії область — п’ята в Україні, за показником частки домогосподарств, де взяли кредити на термоізоляцію будинків та інші заходи енергозбереження — четверта. Це один з прикладів результативної системної співпраці держави з теплопостачальниками та споживачами енергії.

Проте чимало існує в регіоні проблем, які нам не вдалося розв’язати або які вирішуються надто повільно. Наприклад, занизькими є темпи виконання будівельних робіт. І хоч ситуація в цій галузі поліпшується, хотілось би, щоб це відбувалося швидше.

Крім того, дуже відчувається в області дефіцит інвестицій. Попри те, що за темпами їх зростання маємо цілком пристойний результат — 7-8 місце в державі, обсяги капіталовкладень мають бути більшими, адже саме вони визначають наступний етап розвитку підприємства чи галузі в цілому. Ми активно працюємо у цьому напрямі.

Вкладають кошти у власний розвиток і підприємства області. Так, тільки цього року у Бахмацькому районі відкрито цех з переробки молока та виготовлення сиру, а в Козелецькому — з переробки відходів від деревообробки та з виробництва хлібобулочних виробів.

Це, своєю чергою, має вплинути і на збільшення зайнятості населення, і на зростання рівня зарплати. Цифри, які існують в області на сьогодні, нас не задовольняють. Тому докладемо всіх зусиль, щоб їх покращити. Вважаю, що Чернігівщина того варта і має для цього потенціал.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської ОДА

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини