Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 17:40:54

ТОП-10 найзатребуваніших професій на Чернігівщині

08.09.2016   07:57Агенцiя

У той час, коли деякі українці нарікають на тотальне безробіття, чимало роботодавців, зокрема й Чернігівщини, не можуть знайти потрібних працівників і працюють з неукомплектованим штатом. Отже, працевлаштуватись – можна! Для цього треба знати: хто потрібен роботодавцям.

Зорієнтуватися в ситуації на ринку праці допоможе Топ-10 найзатребуваніших професій від Чернігівського обласного центру зайнятості.

«Професії, які були престижними ще донедавна, тепер втрачають свою популярність. Якщо раніше рейтинги «най-най» очолювали юристи, економісти, фінансисти, то нині затребуваними є фахівці робітничих професій», - зазначила директор Чернігівського ОЦЗ Лідія Падалка.

За її словами, на Чернігівщині в Топі:
- водії;
- слюсарі, слюсарі-ремонтники;
- продавці;
- трактористи;
- кухарі;
- електрогазозварники;
- швачки.
Крім того, роботодавці активно шукають:
- інженерів різної кваліфікації;
- менеджерів;
- бухгалтерів.

За словами Лідії Падалки, до цього рейтингу також могли б увійти некваліфіковані працівники (підсобні робітники, прибиральники, сторожі, вантажники).

Загалом протягом січня-серпня 2016 року роботодавці подали до служби зайнятості області понад 18 тисяч вакансій, з них майже 73% – потребували «робочих рук».

До речі, перспективні професії безробітні можуть опанувати безкоштовно за сприяння служби зайнятості.

«Якщо ви не маєте професії або ваш фах не затребуваний на сучасному ринку праці, служба зайнятості пропонує пройти професійне навчання, - говорить директор ОЦЗ. - Професійна підготовка, перепідготовка та підвищення кваліфікації безробітних проводиться за професіями і спеціальностями, що мають попит на ринку праці та під конкретне замовлення роботодавців. Безробітні вчаться на підприємствах, а також у навчальних закладах як Чернігівської області, так і за її межами, зокрема в центрах професійно-технічної освіти державної служби зайнятості. Так, протягом січня-серпня 2016 року професійне навчання проходили 3,4 тис. безробітних. Після закінчення навчання майже 82% громадян були працевлаштовані».

Валентина Федусь, відділ організаційно-інформаційної роботи та архівної справи ОЦЗ

Останні новини Чернігівщини

Населення Чернігівської області заборгувало за спожите тепло і гарячу воду понад 244 млн грн

Населення Чернігівської області заборгувало за спожите тепло і гарячу воду понад 244 млн грн 13:30

Попри постійні військові небезпеки і фінансові труднощі, АТ «ОТКЕ» стабільно та надійно забезпечувало жителів 19 територіальних громад послугами, це понад 125 тисяч мешканців.

Переселенці і ветерани війни: що пропонує служба зайнятості 13:15

Продовжуємо інформувати роботодавців, переселенців та ветеранів про можливості та ресурси служби зайнятості. Черговий «круглий стіл» за участю громадян цих категорій, а також представників місцевої влади, служби зайнятості та соціальних партнерів відбувся в Менській міській раді під головуванням директорки Чернігівського обласного центру зайнятості Людмили Ключник.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:53

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення, 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій загинула 1 особа та 2 особи постраждали.

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців 08:37

У рамках державної програми «єВідновлення» компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців.

16 квітня: цей день в Україні і світі

16 квітня: цей день в Україні і світі 08:32

ДЕНЬ 783 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 783 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини