Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 07:57:11

У Чернігові на одне вогнище соціальної напруги стає менше

10.08.2016   14:37Агенцiя

З липня цього року після кількарічної перерви почало відновлюватись будівництво багатоквартирного дому збанкрутілого підприємства-забудовника ПАТ «БК «Домобудівник».

Кілька десятків чернігівських сімей, які заплатили за свої майбутні квартири наперед, знову мають надію і готуються до новосіль.

9 серпня Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко побував на підприємстві, де відновлено виробництво стінових панелей для цього дому, та на самому будівельному майданчику за адресою вул. Глібова-Красносільського, 2. Там він поспілкувався з журналістами та з майбутніми мешканцями.

У ході цих зустрічей мер міста розповів їм про шлях до порятунку підприємства, пошуки інвестора та бачення майбутнього.

Владислав Атрошенко:
- Усього в цьому будинку 90 квартир різного планування, і не збудовано було 40 з них. Тепер десятки людей отримають своє житло.

Далі інвестор планує переоснащення виробництва для випуску більш сучасних плит. Логістика дозволяє йому випускати їх як для Чернігова, так і для Києва та Київської області. Якщо справи підуть так я планується, тут будуть працювати 500 чоловік. Це буде базове виробництво.

Костянтин Рудь:
- Панельне домобудування в Чернігові на базі цього виробництва збережеться, але панельні будинки стануть зовсім іншими. Наприклад, у тому, що стосується енергозбереження. Сьогодні люди, які живуть у наших сучасних будинках, платять за опалення 4 гривні на квадратний метр. Тобто квартира у 100 м² за зиму сплатила 400 грн. Так, буде дорожчати газ, але вони сплатять 800 грн. Це металопластикові вікна, це вентильований фасад, яких у будинках тут ще не було, це індивідуальне опалення. Ми будемо рухатися вперед, і ви побачите зовсім іншу якість будинків.

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.