Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 01:23:20

147 професій пропонують на вибір Центри профтехосвіти Державної служби зайнятості

07.07.2016   10:06Агенцiя

Бажаєте працювати, але знайти роботу за фахом не вдається? Мрієте стати ковалем чи квіткаркою, візажистом чи косметиком, а жоден навчальний заклад області не готує таких спеціалістів?

руки

руки

Розв’язати ці проблеми допоможе служба зайнятості, яка пропонує безробітним безкоштовно змінити професію або оволодіти новою, підвищити кваліфікацію у власній мережі навчальних закладів – центрах професійно-технічної освіти державної служби зайнятості.
Вони створені в 11 областях України, а саме: Рівненській, Одеській, Харківській, Сумській, Львівській, Івано-Франківській, Дніпропетровській, Херсонській, Полтавській, Донецькій та Луганській.

«Це сучасні комплекси з потужною навчально-виробничою базою європейського рівня, - говорить директор Чернігівського обласного центру зайнятості Лідія Падалка. – Там можна освоїти спеціальності деревообробної, металообробної та будівельної галузей, сфери побутового обслуговування населення і торгівлі, сільського господарства, автомобільного транспорту та інші робітничі професії, затребувані на ринку праці. Родзинкою цих навчальних закладів є те, що крім традиційних професій, там здобувають і досить рідкісні, такі як бляхар, бондар, виноградар, в’язальник трикотажних виробів та полотна, виробник художніх виробів з лози, рибовод, рихтувальник кузовів. Загалом центри профтехосвіти державної служби зайнятості пропонують на вибір 147 професій».

Серед інших переваг навчання - гарантоване працевлаштування слухачів, що вчаться за направленням служби зайнятості, стислі терміни навчання, максимальне врахування вимог роботодавців, використання в учбовому процесі новітніх технологій та обладнання, можливість навчатися за індивідуальною формою, комфортні умови навчання та проживання для людей різного віку.

Слухачами центрів можуть бути, як безробітні, зараховані на навчання за направленням служби зайнятості, так і особи, що здобувають професію за кошти підприємств, організацій, установ або за власні.
Безробітні вчаться за рахунок Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття. Крім того, відповідно до чинного законодавства в період професійного навчання вони отримують допомогу по безробіттю, забезпечуються гуртожитком, їм компенсуються витрати на проїзд.

«Безробітні нашої області переважно опановують професії в Сумах, Рівному та Одесі, - говорить Лідія Падалка. – Зокрема, нині в Сумському ЦПТО ДСЗ на замовлення роботодавців вчаться четверо безробітних. Відтак у Городні, Бахмачі та Борзні незабаром надаватимуть послуги висококваліфіковані перукарі та манікюрники. А Чернігів очікує на нового айтішника, який наразі підвищує кваліфікацію в сфері інформаційних технологій та комп’ютерних систем у Рівненському ЦПТО на замовлення ПП «Трансбуд». Ще одна безробітна чернігівка в липні поїде до Одеси за професією кухаря».

Зазвичай наші земляки в центрах профтехосвіти вчаться на перукарів, манікюрників та кухарів, а ще на їх базі підвищують кваліфікацію підприємці-початківці, трактористи, водії, слюсарі, оператори та кочегари котелень, працівники цукрового виробництва. Ринок праці області свого часу завдяки цим навчальним закладам отримав і фахівців таких рідкісних професій, як коваль ручного кування, квіткар, вишивальник.

Загалом торік у центрах профтехосвіти ДСЗ за направленням обласної служби зайнятості навчалося 1490 наших земляків, у нинішньому році – майже 800.

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.