Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 липня, 02:48:08

Платниками податків Чернігівщини сплачено 2,6 мільярди гривень до бюджетів усіх рівнів

07.07.2016   09:39Агенцiя

Протягом січня-червня до бюджетів усіх рівнів від платників Чернігівської області надійшло понад 2,6 млрд. грн. У Головному управління ДФС в області повідомили, що порівняно з відповідним періодом минулого року надходження збільшились у півтора рази. Це зростання простежується як у надходженнях до державного, так і до місцевих бюджетів.

До державного бюджету зібрано 1248,6 млн. грн. Майже третину цієї суми  - 379 млн. грн. - забезпечено за рахунок справляння податку на додану вартість, ще третину – 380 млн. грн. – складає податок на доходи фізичних осіб та військовий збір, решта - 318 млн. грн. – надходження від рентних платежів за користування природними ресурсами.

Місцеві бюджети області протягом півріччя поповнилися на 1360,4 млн. грн. Традиційно, десяту частину надходжень забезпечують приватні підприємці та громадяни-власники земельних ділянок (144,5 млн. грн.).

Трохи більше половини доходів місцевого бюджету (53 відсотки) припадає на податок з доходів фізичних осіб, який сплачується із заробітної плати.

Головне управління фіскальної служби в області наголошує, що стабільне наповнення бюджетів Чернігівщини та вагоме збільшення сум податків залежить не тільки від роботи фіскальних органів, а й завдяки свідомому ставленню представників бізнесу регіону та громадськості до сплати податків. Свідчить про це також високий рівень добровільної сплати, що становить на даний час 98 відсотків.

Водночас, продовжується системна робота з виявлення та припинення «тіньових» схем при виплаті заробітної плати працівникам, викриття незаконного бізнесу, припинення оборудок, що призводять до втрат бюджетних коштів.

Останні новини Чернігівщини

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток 12:19

Культурна спадщина є невід'ємною частиною національної ідентичності та історичної пам'яті кожного народу. Вона втілює в собі багатовікові традиції, досягнення мистецтва, архітектури та науки, відображаючи унікальний шлях розвитку суспільства.

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів 12:03

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-червень 2024 року надійшло 4,3 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,6 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

 Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті

Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті 10:10

Кіберполіція України інформує про небезпеку вербування російськими спецслужбами для вчинення диверсій, зокрема – підпалів автомобілів українських військовослужбовців.

Медиків Чернігова привітали з професійним святом 10:06

У Чернігові працівників і працівниць закладів охорони здоров’я нагородили з нагоди Дня медичного працівника України, який відзначається 27 липня.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 8 пожеж. Внаслідок цих подій 3 особи постраждало.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини