Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 18:29:30

Хід проведення комплексу весняно-польових робіт

29.04.2016   08:07Агенцiя

Весняно-польова кампанія в області триває. Короткочасні дощі стримують проведення посіву ярини, але аграрії зберігають добрі темпи виконання робіт.

Так, відповідно даних управлінь агропромислового розвитку райдержадміністрацій на 28 квітня поточного року, агроформуваннями Чернігівщини підготовлено на 25% більше площ під посів ярини, ніж на відповідну дату 2015 року (590 тис. га або 67% до прогнозу). Ярих культур висіяно на 19% більше минулорічного (436 тис. га або 50%). В тому числі кукурудзи на зерно посіяно на 22% більше ніж минулого року, соняшнику – на 24%, сої – на 86%, цукрових буряків – на 4%.

На сьогодні розпочато посів гречки. Посіяно перші 300 га в Корюківському районі. Загалом прогнозується посіяти дану культуру на площі 10,3 тис. га, що на 0,4 тис. га або 4% більше попереднього року. Валове виробництво її зерна складе біля 9,9 тис. тонн. При цьому потреба області в зерні гречки (продовольча та насіннєва) – біля 5,7 тис. тонн, що перевищує потребу регіону більш, ніж в 1,7 рази (в 2015 році отримали валовий збір гречки 8,6 тис. тонн, що перевищило потребу в 1,5 рази).

Довідково: Потреба області в гречаній крупі з розрахунку по 3 кг на одну людину (населення області 1,04 млн. чоловік) складає 3,13 тис. тонн. При виході цілої крупи 62% та подрібненої 5% для переробки необхідно майже 4,7 тис. тонн зерна, а потреба господарств в насінні гречки – 1,0 тис. тонн, тобто загальна потреба – 5,7 тис. тонн зерна.

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.