Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 16:28:22

Обговорено державні заходи для вирішення проблем сільгоспвиробників

28.04.2016   08:41Агенцiя

Відбулася відеоконференція з питань участі держави та державних компаній у фінансуванні комплексу весняно-польових робіт у 2016 році.

У відеоконференції взяли участь директор Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Сергій Хоботня та фахівці Департаменту.

Як зазначено під час заходу, на 2016 рік державним бюджетом України виділено 365,8 мільйона гривень на фінансову підтримку сільського господарства. Зокрема, держбюджетом виділено 300 мільйонів гривень на агропромисловий комплекс шляхом здешевлення кредитів, на підтримку тваринництва цього року передбачено 50 мільйонів гривень, а також для підтримки фермерських господарств виділено 15,8 мільйона гривень.

Крім того, Міністра цікавили форвардні закупівлі зерна – одна з програм державної підтримки сільського господарства, яку здійснюють Аграрний фонд і Державна продовольчо-зернова корпорація.

На відеоконференції було повідомлено, що загальний обсяг закупівель ПАТ «Аграрний фонд» має скласти 640 тисяч тонн зерна. За програмою закупівлі зерна майбутнього врожаю у цьому році ПАТ «ДПЗКУ» планує придбати 200 тисяч тонн пшениці, 200 тисяч тонн ячменю, 400 тисяч тонн кукурудзи та 45 тисяч тонн сої.

Щодо Чернігівської області, то в осінньо-весняний період вісім товаровиробників заключили з ПАТ «Аграрний фонд» договори поставки зерна врожаю 2016 року у кількості 13540 тонн, з яких 12540 тонн – пшениця, 1000 тонн – гречка.

За відповідними договорами ПАТ «Аграрний фонд» здійснив виплати авансованих платежів на суму 32,5 мільйона гривень.

Обсяги форвардних закупівель з ПАТ «ДПЗКУ» наразі уточнюються.

На завершення Тарас Кутовий висловив сподівання, що спільними зусиллями буде вироблено стратегічні вектори роботи, направлені на розвиток вітчизняного агросектору.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини