Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 21:19:21

Підприємства області поступово підвищують обороноздатність України

26.04.2016   08:07Агенцiя

Залучення місцевих підприємств до виконання державних замовлень в оборонній сфері дає реальну можливість відроджувати та розвивати промисловість області, зокрема машинобудування, при цьому – зміцнювати обороноздатність країни.

Про це говорили 25 квітня, на нараді з керівниками Державного концерну «Укроборонпром» та підприємств, які входять до сфери його управління.

Як зазначив заступник голови облдержадміністрації Сергій Сергієнко, у травні минулого року між Чернігівською обласною державною адміністрацією та ДК «Укроборонпром» підписано Меморандум про співпрацю. Відпрацьовуються питання залучення підприємств області до виробництва та імпортозаміщення продукції для оборонно-промислового комплексу країни, зокрема за напрямами бронетехніки та авіаційної техніки.

За результатами такої співпраці оборонні замовлення вже виконують ряд підприємств області, в тому числі ПАТ «ЧеЗаРа», науково-виробниче об’єднання «Група компаній «МАГР», ТОВ «Техсервіс», ТОВ «Український кардан» та інші.

- Хочу наголосити, що машинобудівні підприємства Чернігівської області мають значний технічний та виробничий потенціал. Тому спільну роботу облдержадміністрації та Укроборонпрому необхідно розширювати, залучати до такої співпраці нові підприємства, – висловив переконання Сергій Сергієнко.

За повідомленням директора департаменту виробництва ДК «Укроборонпром» Олексія Кваші, Чернігівщина, хоча і не є промисловою областю, проте займає третє місце в рейтингу співпраці з підприємствами оборонної галузі. При цьому поки що промисловий потенціал області використовується лише на 40%. Тож є великий пласт можливостей щодо розвитку виробництва завдяки співпраці з Укроборонпромом. Важливим є участь у програмі заміщення складових частин озброєння і військової техніки іноземного виробництва на аналогічні українські зразки. Також є великі надії і перспективи на розробку та виготовлення нових видів вітчизняної техніки.

Під час наради спілкування між сторонами можливого співробітництва побудували наступним чином: представники підприємств оборонної галузі довели до відома найбільш затребувані напрямки співпраці, озвучили конкретні пропозиції щодо кооперації у виготовленні продукції оборонного призначення. Зі свого боку, керівники виробництв області презентували свої потужності і напрацювання, технічну базу, конструкторські можливості, асортимент продукції.

Всі були одностайні, що українські підприємства здатні випускати продукцію високої якості. Зауважували, що вітчизняна техніка не поступається ні російським, ні європейським аналогам.

Проте для цього необхідно провести велику роботу. Просто заявити про бажання співпраці – недостатньо. Мають бути відповіді промислові потужності, а також конструкторська документація, дослідження, випробування на зразках тощо. А для цього між підприємствами має бути чітка комунікація і взаємодія. Тож учасники заходу висловили сподівання, що Укроборонпром буде і надалі сприяти кооперації підприємств задля розвитку вітчизняної оборонної галузі.

До речі, Державним концерном вже напрацьовано Номенклатурний каталог продукції оборонного призначення, що потребує імпортозаміщення або диверсифікації закупівель.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини