Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 12:25:21

Зовнішня торгівля товарами в м.Чернігові в січні–лютому 2016 року. ДОВІДКА

25.04.2016   08:26Агенцiя

У січні–лютому 2016 р. підприємства та організації м.Чернігова здійснювали зовнішню торгівлю товарами з партнерами 64 країн світу.

Зовнішньоторговельний оборот товарами підприємств міста складав третину загального обороту області. При цьому експорт товарів становив 17 млн.дол. США, імпорт – 18 млн.дол. США. У порівнянні із січнем–лютим 2015р. обсяг експорту зменшився на 17%, імпорту збільшився – на 15%.

Значні експортні поставки здійснювалися до Росії, Польщі, Білорусі, Нідерландів, Туреччини та Литви, частка яких у загальному обсязі  експорту товарів із Чернігова становила 64%.

Основними статтями експорту були папір та картон, текстильні матеріали та текстильні вироби, електричні машини, зернові культури, насіння і плоди олійних рослин, деревина і вироби з неї, готові харчові продукти, на які припадало три чверті обсягу.

Вагома частка (81%) імпортованих товарів надходила з Білорусі, Російської Федерації, Китаю, Польщі, Ізраїлю та Німеччини.

В асортименті імпорту переважали полімерні матеріали, пластмаси та вироби з них, добрива, котли, машини, нитки синтетичні або штучні, недорогоцінні метали та вироби з них.

Останні новини Чернігівщини

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.

Станція технічного обслуговування "GARAGE" у Чернігові 09:38

Завдяки програмі «Власна справа» урядового проєкту єРобота тисячі українців вже здійснили свої мрії про власний бізнес. Ми радіємо кожній новій підприємницькій ініціативі і пишаємося кожним грантером.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:23

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди, 2 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій 2 особи постраждали.

Рух автотранспорту по вулиці Любецькій планують відкрити у травні 09:11

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради на засіданні 24 квітня погодив дозвіл на продовження перекриття вул. Любецької від Ріпкинської до Широкої до 31 травня 2024 року.