Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 02:33:25

Продовжуємо відкривати нові ринки для чернігівських виробників: курс на Схід

12.04.2016   16:45Агенцiя

Бізнес-сесія «Відкриваємо ринки країн Перської затоки», за участю підприємців Чернігівщини відбулася сьогодні у конференц-залі Чернігівської ТПП.

Лариса Циган, начальник відділу ЗЕД Чернігівської ТПП привітала учасників та наголосила, що пошук нових ринків збуту, зокрема ринків країн Перської затоки, для чернігівських підприємців є багатим, перспективним та цікавим.

В якості експерта виступила Вікторія Рахматуліна, директор з розвитку бізнесу Українського Центру Консультування та Інформації (UCCI), яка детально зупинилася на основних тенденціях та особливостях регіону та розповіла про найбільшу вільну економічну зону Jafza.

Останні аналітичні дослідження різних світових маркетингових організацій свідчать про те, що країни Перської затоки є одними із найперспективніших ринків у світі, де зосереджено фантастичні фінансові ресурси, які щедро інвестуються в різні сфери економіки.

Але українським експортерам необхідно враховувати й те, що незважаючи на великі можливості, розпочинати реалізацію продукції на цих ринках непросто, бо для представників ділових кіл країн Перської затоки вирішальне значення у виборі торгівельних партнерів та постачальників сировини мають особисті стосунки. Перш за все вони дивляться на бездоганні рекомендації та досвід роботи з іншими компаніями регіону, надійність та порядність партнера, і вже потім розглядають питання ціни товарів та вартості контрактів.

Важливою конкурентною перевагою має стати «технологічність» вашої пропозиції. Тому ключове завдання на переговорах − здивувати клієнта і якщо це вдасться, ви можете розраховувати на довгострокову й успішну роботу вашої компанії в цих країнах.

Активізація співпраці з країнами Перської затоки може принести вагомі економічні дивіденди вже в близькій перспективі, передусім позитивно оцінюються можливості щодо експорту продукції сільського господарства, деревини, продукції металургійної промисловості, цементу, кераміки, продуктів харчування, тощо.

Допомога бізнесу у пошуку нових ринків збуту та інформування про наявні можливості на існуючих ринках - одне з ключових завдань Чернігівської ТПП сьогодні з огляду на конструювання нових і подальшого розвитку існуючих контактів з зарубіжними партнерами.

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.