Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 10:55:41

На Чернігівщині борги за газ перевищили 90 мільйонів гривень

02.11.2015   12:30Агенцiя

За 9 місяців 2015 року заборгованість споживачів газу Чернігівської області у порівнянні з аналогічним періодом минулого року збільшилася майже на 71 мільйон гривень і станом на 1 жовтня склала 91,2 мільйонів гривень. Найбільші борги накопичили побутові споживачі – це 87,4 млн грн. Також суттєву заборгованість мають бюджетники – 3,8 млн грн.

Для стабільного проходження опалювального сезону і отримання достатнього обсягу енергоресурсу постачальник газу повинен своєчасно розраховуватися з НАК «Нафтогаз України». Втім, на сьогодні і постачальник газу, і газорозподільча компанія констатують надскладну ситуацію з платежами.

Окрім заборгованості перед ПАТ «Чернігівгаз» в розмірі 32,6 млн грн., яка утворилася до 1 липня поточного року, побутові споживачі вже накопичили боргів майже на 55 млн грн. новому постачальнику - «Чернігівгаз Збуту». Бюджетні організації досі не погасили 3,3 млн грн. боргів перед «Чернігівгазом».

«Теперішню ситуацію з розрахунками можна прямо назвати критичною. Ми очікуємо на доволі складний опалювальний сезон. Висока ціна газу не дала споживачам змоги оговтатися від попередніх боргів, коли настали холоди, і людям знов доведеться оплачувати великі рахунки за опалення. Звертаємося до населення і до керівників установ-боржників з проханням віднайти кошти та терміново погасити борги і в подальшому їх не допускати», - наголосив директор ТОВ «Чернігівгаз Збут» Іван Луста.

Найбільшими боржниками серед категорії населення є жителі Чернігова та Чернігівського району – на них припадає 66% заборгованостей, що є в області.

Серед найбільших боржників бюджетної сфери - відділи освіти Козелецького, Талалаївського, Носівського та Ріпкинського районів.
Протягом січня-вересня 2015 року за регулярні неплатежі від газопостачання відключені 678 побутових споживачів. На сьогодні без газу залишаються понад 2,9 тисяч споживачів, видано попереджень на відключення більше 2,5 тисяч.

«Хочемо нагадати, що ми не маємо права постачати газ боржникам і будемо змушені вдаватися до відключень. А це завжди неприємний момент і для компанії, і для споживачів. Відключення тягне за собою зайві витрати, адже для відновлення газопостачання окрім боргів людині потрібно буде оплатити послугу відключення та підключення до газу. На сьогодні населенню це обходиться в 185 гривень», - зазначив перший заступник голови правління «Чернігівгазу» Сергій Савченко.

Окрім цього, від своєчасних розрахунків за газ напряму залежить виробнича діяльність газорозподільчої компанії. Затримка платежів призводить до дефіциту тарифної виручки, за рахунок якої ПАТ «Чернігівгаз» підтримує газотранспортну систему в робочому стані, фінансує програми з модернізації мереж, безкоштовно встановлює лічильники, тощо.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини