Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 23:04:01

Споживання продуктів харчування в І кварталі 2015 року. ДОВІДКА

21.10.2015   11:29Агенцiя

За даними вибіркового обстеження умов життя домогосподарств, у I кварталі 2015 р. середньостатистична сім’я Чернігівської області щомісячно витрачала на продукти харчування 2466 грн. (включаючи вартість продуктів, отриманих із особистого підсобного господарства).

Частка витрат на харчування зросла до 54% сукупних витрат населення області (в Україні – 55%). Добова вартість харчування одного жителя області в середньому становила 43 грн.

Найбільше грошей домогосподарства Чернігівщини витрачали на купівлю м’яса та м’ясопродуктів – 440 грн. (18% сукупних витрат), овочів, включаючи картоплю – 396 грн. (16%), хліба і хлібопродуктів – 383 грн. (16%), молока, сира та яєць – 291 грн. (12%), олії та жирів – 244 грн. (10%).

Одним жителем області в середньому за місяць спожито 20,2 кг молока, молокопродуктів та масла, 19 яєць, 10,1 кг хліба і хлібних продуктів, 8,6 кг картоплі, 7,5 кг овочів і баштанних, 4,8 кг м’яса, м’ясопродуктів та сала, 3,9 кг фруктів, ягід, горіхів, винограду, 3,4 кг цукру (включаючи цукор, використаний на кондитерські вироби) та меду, 2 кг олії та інших рослинних жирів та 1,4 кг риби і рибопродуктів.

Порівняно з I кварталом 2014 р. значно зменшилося споживання риби і рибопродуктів, фруктів, ягід, горіхів, винограду, м’яса, м’ясопродуктів та сала. Споживання яєць, олії та інших рослинних жирів, молока, молокопродуктів та масла, навпаки, дещо збільшилося.

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.