Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 12:32:46

Дорога коштом сільради

02.10.2015   12:27

Мощенська сільська рада Городнянського району за власні кошти поклала 311 м добротного асфальту дороги в селі.

Ще донедавна центральною вулицею села проїхати було важко. Яма на ямі. Тепер дорогу,  зроблену в Мощенці за кошти сільської ради, сміливо можна вважати першою ластівкою майбутніх змін.

Торік на рахунку Мощенської сільської ради назбиралася чималенька сума. Як витратити її найдоцільніше, на благо всієї громади? Одностайним рішенням сесії сільської ради від  22 вересня 2014 року депутати вирішили зробити капітальний ремонт ділянки дороги по вулиці Леніна, яка була в найгіршому стані.  Замовили проектно­кошторисну документацію, отримали дозвіл. Загалом, дорога коштувала 326 тисяч 305 гривень.

Через півроку документи на 320 метрів асфальтової дороги  були готові. Залишалося тільки очікувати  сезону для дорожніх робіт. За роботу взялося Чернігівське шляхобудівельне управління № 14. Його працівники нещодавно добре трудилися в Городні, а тоді перейшли в Мощенку. Спочатку  два  дні готували  дорогу – обробляли її спеціальною сумішшю зі смоли, розрівнювали грейдером. Потім іще два дні покривали асфальтно­бетонною сумішшю.

Останнім часом усе подорожчало. Тонна асфальту стала дорожчою  на 190 гривень. Тож коштів вистачило  на 311 метрів замість 320. Зате залишалася якість.  Працівники Чернігівського автодору дають гарантію Мощенській дорозі на п’ять років. А як нею не їздитимуть лісовози – додайте ще кілька!

Залатати ямки на дорозі перед новим асфальтом допоміг інвестор. СТОВ «Мощенський» виділило на ці потреби 10 000 гривень.

Анастасія Немирова, ДЕСНЯНСЬКА ПРАВДА

Останні новини Чернігівщини

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.

Безпека, захист та ситуація на кордоні. Сергій Деденко назвав основні питання для прикордонних громад 09:34

Громади України, які межують з Російською Федерацією, наразі потребують вирішення низки питань. Серед них безпекове середовище, захист обʼєктів енергетики та майбутнє двадцятикілометрової зони.

 Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності

Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності 09:23

Поліцейські відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління викрили 45-річного водія позашляховика, який керував транспортом у нетверезому стані.

«Працевлаштування переселенців та ветеранів війни – один із пріоритетів роботи служби зайнятості» 09:22

Так на «круглому столі», що відбувся днями в Бобровицькій міській раді, сказав заступник директора – начальник управління матеріально-технічного забезпечення та закупівель Чернігівського обласного центру зайнятості Вячеслав Бєлогура.