Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 21:41:14

З 1 вересня збільшився розмір мінімальної зарплати

25.09.2015   12:57Агенцiя

З 1 вересня мінімальна заробітна плата становить 1378 гривень. Це передбачено Законом України від 17 вересня 2015 року № 704-VII «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2015 рік».

При цьому органам влади в межах власних коштів дозволено підвищувати зарплати понад розміри, визначені Кабміном. Це можна робити з урахуванням прийнятих станом на 1 вересня рішень та можливостей, наданих статтею 101 Бюджетного кодексу України.

Роботодавці нараховують єдиний внесок на суму нарахованої зарплати за видами виплат, які включають основну і додаткову зарплати, інші заохочувальні та компенсаційні виплати, у тому числі у натуральній формі та суму винагороди фізичним особам за виконання робіт за цивільно-правовими договорами.

Якщо база нарахування єдиного внеску, а саме заробітна плата, лікарняні, декретні (крім винагороди за цивільно-правовими договорами), не перевищує розміру «мінімалки», то сума єдиного внеску розраховується як добуток розміру мінімальної заробітної плати та ставки єдиного внеску, встановленої для відповідної категорії платника. Ця норма застосовується, якщо найманий працівник перебував у трудових відносинах повний календарний місяць.

Нарахування єдиного внеску, виходячи з розміру мінімальної зарплати, не поширюється на сумісників, працівників-інвалідів та осіб, яким надана відпустка без збереження зарплати на період проведення АТО.

Фізичні особи-підприємці, які обрали спрощену систему оподаткування, за вересень розраховують та сплачують за себе єдиний внесок, враховуючи вищезазначені зміни.

Відділ комунікацій ГУ ДФС у Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини