Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 02:40:30

Бюджет отримав майже 57 млн. гривень податку на прибуток

23.09.2015   14:25Агенцiя

З початку цього року представники бізнесу м. Чернігова відрахували до бюджету 56,9 млн. гривень податку на прибуток.

За словами начальника управління оподаткування юридичних осіб ДПІ у м. Чернігові Людмили Ключник це майже на 4 млн. гривень більше надходжень аналогічного періоду минулого року.

До речі, в ДПІ у м. Чернігові  здійснюють діяльність 5517 суб’єктів господарювання - платників податку на прибуток.

До місцевого бюджету, зважаючи на законодавчі зміни, за вісім місяців 2015 року перераховано 8,1 мільйони гривень податку на прибуток. Минулого року ця цифра складала 1,5 мільйона гривень.

Податківець звернула увагу на те, що Законом України від 17.07.2015 року № 655-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо зменшення податкового тиску на платників податків» внесено зміни до п.п. 14.1.138 п.14.1 ст.14 Податкового кодексу України.

Зокрема, з 1 вересня 2015 року збільшено вартісний критерій для віднесення матеріальних активів до основних засобів, з 2500 гривень до 6000 гривень.
Так, основні засоби - це матеріальні активи, у тому числі запаси корисних копалин наданих у користування ділянок надр (крім вартості землі, незавершених капітальних інвестицій, автомобільних доріг загального користування, бібліотечних і архівних фондів, матеріальних активів, вартість яких не перевищує 6000 гривень, невиробничих основних засобів і нематеріальних активів). 

Такі основні засоби призначаються платником податку для використання у господарській діяльності, вартість яких перевищує 6000 гривень і поступово зменшується у зв'язку з фізичним або моральним зносом та очікуваний строк корисного використання (експлуатації) яких з дати введення в експлуатацію становить понад один рік (або операційний цикл, якщо він довший за рік).
З питань, що виникають при обчисленні та сплаті податку на прибуток слід звертатися за тел.: 65-28-28, 65-28-84 або завітати до податкової міста за адресою: вул. Кирпоноса, 28.

Сектор комунікацій ДПІ у м. Чернігові

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.