Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 19:14:21

Півмільйона за торгівлю алкоголем та тютюном до державного бюджету

17.09.2015   11:56Агенцiя

На Чернігівщині застосовано понад півмільйона гривень штрафних санкцій за порушення правил торгівлі алкоголем та тютюном

Питання  сплати акцизного податку з роздрібної торгівлі підакцизними товарами є дуже актуальним, оскільки він надходить до місцевих бюджетів та зібрані кошти можуть бути спрямовані на розвиток територіальних громад.

Слід зазначити, що вчасна сплата податку та оформлення дозвільних документів на торгівлю алкогольних напоїв та тютюнових виробів  – це обов’язок кожного підприємця, який вирішив займатись цим видом діяльності. Разом з тим податківці Чернігівщини постійно виявляють випадки  ігнорування вимог законодавства щодо обігу підакцизних товарів, зокрема торгівлі  алкоголем та тютюном без дозвільних документів та в невизначених місцях.

Так, з початку року працівниками відділу контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів ГУ ДФС у Чернігівській області проведено 67 перевірок суб’єктів господарювання, які працюють на ринку алкогольних напоїв та тютюнових виробів. За результатами перевірок виявлено 63 порушення та  до порушників законодавства застосовано фінансових санкцій на суму 575,2 тисяч гривень.

Звертаємо увагу, що Законом України від 12 серпня 2014 № 1638-VII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законів України щодо посилення контролю за обігом підакцизних товарів та уточнення окремих податкових норм» підвищено суми штрафів за порушення законодавства в сфері виробництва та обігу спирту, алкогольних напоїв та тютюнових виробів, зокрема:
 

  • за роздрібну торгівлю тютюновими виробами за цінами, вищими від максимальних роздрібних цін на тютюнові вироби, встановлених виробниками або імпортерами таких тютюнових виробів - з 1000 до 10000 гривень,
  • за оптову або роздрібну торгівлю коньяком, алкогольними напоями, горілкою, лікеро-горілчаними виробами та вином за цінами, нижчими за встановлені мінімальні оптово-відпускні або роздрібні ціни на такі напої - з 5000 до 10000 гривень. 

Крім того, з 1 липня 2015 року підлягає ліцензуванню діяльність з виробництва, імпорту, експорту, оптової та/або роздрібної торгівлі пивом на загальних підставах, передбачених для алкогольних напоїв.
 
При цьому, законодавством не передбачено отримання окремої ліцензії на виробництво, імпорт, експорт, оптову або роздрібну торгівлю пивом за наявності у суб'єкта господарювання ліцензії на виробництво, імпорт, експорт, оптову або роздрібну торгівлю алкогольними напоями.

Відділ комунікацій  ГУ ДФС у Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини