Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 18:30:08

Податкова запрошує до спілкування за допомогою сучасних електронних технологій

17.09.2015   08:20Агенцiя

Електронне спілкування: Інтернет, e-mail, Skype впевнено витісняє на другий план паперову бюрократію та черги.

На шляху перетворення в сервісну службу, для якісного та комфортного обслуговування платників податків та громадян ДФС України запроваджено електронні сервіси, які постійно вдосконалюються та перелік яких поповнюється. З різних куточків України сьогодні можна надіслати листи, запити, звітність, заяви  тощо, не відвідуючи фіскального органу.

«Використання електронних сервісів та електронного документообігу у багатьох випадках потребує наявності електронного цифрового підпису (ЕЦП), що дає змогу ідентифікувати підписувача та зберегти цілісність даних», -  зазначив  начальник відділу реєстрації користувачів  при ГУ ДФС у Чернігівській області Олександр Кулик.

Відділ реєстрації користувачів при ГУ ДФС у Чернігівській області надає послуги ЕЦП на безкоштовній основі, що робить їх доступними для кожного. До переваг використання ЕЦП можна віднести:

·       зручність (всі операції можна виконувати як з  робочого місця так і з будь-якого, де є доступ до мережі Інтернет),

·       економія часу (не марнується робочий  час на поїздки в транспорті та черги при поданні документації),

·       доступність (на безкоштовній основі),

·       універсальність (широкий спектр використання  - від подання звітності до участі у тендерах та інше).

Процедура отримання ЕЦП займає не більше 20 хвилин на кожного клієнта. Для отримання ЕЦП необхідно надати до відділу реєстрації користувачів при ГУ ДФС у Чернігівській області мінімальний пакет документів (ознайомитися з яким можна на інформаційному ресурсі АЦСК ІДД ДФС - www.acskidd.gov.ua у розділі «Реєстрація користувачів», за телефонами відокремлених пунктів реєстрації користувачів  або безпосередньо  на інформаційних стендах в  інспекціях.

Нагадуємо, що відокремлені пункти реєстрації користувачів у Чернігівській області знаходяться у 4-х містах області, а саме:  Чернігів, Прилуки, Ніжин та  Мена.

«Загалом з моменту відкриття відділу реєстрації користувачів при ГУ ДФС у Чернігівській області 62,2 тис. клієнтів отримали електронний цифровий підпис. Спілкуючись з клієнтами можна сказати, що сьогодні люди старшого віку, маючи всі можливості (комп’ютер, Інтернет) з пересторогою відносяться до сучасних нововведень. Їм здається, що розібратися у всьому дуже складно і тому навіть не хочуть спробувати. Але ті хто наважився і вже спробував використовувати електронні сервіси оцінили їх перевагу», - розповів  податківець.

Подання електронної звітності до податкової займає від 10 до 30 хвилин (в залежності від навиків роботи з персональним комп’ютером). Як результат – платник не стоїть у черзі та не витрачає свій дорогоцінний час.

  А тим, у кого не виходить розібратися з програмним забезпеченням,  варто звернутися до центрів обслуговування платників або відділу ІТ своєї податкової, де Вам нададуть кваліфіковану допомогу. Так, в ДПІ у м. Чернігові активно діє сервіс “Гостьовий комп’ютер”, скористатися яким може кожен бажаючий. Вказаний сервіс дозволяє відвідувачам користуватися базою податкових знань, безкоштовною мережею Інтернет, WI-FI та багатьма іншими сервісами ДФС України. Тому не слід боятися нововведень.

«Шановні суб’єкти господарювання та громадяни міста Чернігова! Особисто оцініть переваги сучасних технологій електронного обслуговування,  завітавши до нашого відділу, швидко та безкоштовно отримайте електронний цифровий підпис та звітуйте в електронному вигляді», -  запропонував Олександр Кулик

Сектор комунікацій ДПІ у м. Чернігові

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини