Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 14:30:25

Про справляння рентної плати за користування надрами для видобування корисних копалин

15.09.2015   06:47

За 8 місяців 2015 року платниками рентної плати за користування надрами для видобування корисних копалин до бюджету міста Чернігова сплачено майже 0,4 млн. грн. Про це повідомила начальник відділу місцевих, ресурсних, рентних та неподаткових платежів ДПІ у м. Чернігові Людмила Гординська.

Законом України від 28 грудня 2014 року №71-УІІІ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законів України щодо податкової реформи»  внесено зміни до Податкового кодексу України, яким окремі платежі трансформовано у рентну плату.
       
Згідно з п. 251.1 ст.251 Кодексу рентна плата складається з плати за:
1)користування надрами для видобування корисних копалин;
2)користування надрами в цілях, не пов’язаних з видобуванням
корисних копалин;
3)користування радіочастотним ресурсом України;
4)спеціальне використання води;
5)спеціальне використання лісових ресурсів;
6)транспортування нафти і нафтопродуктів магістральними нафтопроводами та нафтопродуктопроводами, транзитне транспортування трубопроводами природного газу та аміаку територією України.
         
Базовий податковий період для рентної плати за користування надрами для видобування корисних копалин дорівнює календарному кварталу.
 
Відповідно до  п.252.23 ст.252 Кодексу податкові декларації з рентної плати за користування надрами для видобування корисних копалин подаються її платником починаючи з календарного кварталу, що настає за кварталом, у якому такий платник отримав спеціальний дозвіл.
Платник рентної плати самостійно обчислює суму податкових зобов’язань та подає до відповідного контролюючого органу податкову декларацію, яка містить додатки за місцезнаходженням ділянки надр, з якої видобуті корисні копалини, у разі розміщення такої ділянки надр у межах території України.
  
На даний час нова форма податкової декларації з рентної плати не затверджена. Відповідно до листа ДФС України  № 26467/7/99-99-15-04-02-17 від 21.07.2015р. «Про справляння у ІІ кварталі 2015 року рентної плати» до затвердження нової форми податкової декларації з рентної плати рекомендовано платникам залежно від об’єкта оподаткування звітуватися за формами, затвердженими наказом Міністерства фінансів України від 17.09.2012р. № 1000 «Про затвердження форм податкових розрахунків з плати за користування надрами».

«Звертаємо увагу платників рентної плати на  необхідності заповнення рядка 3.4 додатка 2 «назва регламентуючого документа»  та інших обов'язкових реквізитів податкового розрахунку з плати за користування надрами для видобування корисних копалин», - акцентувала Людмила Гординська.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини