Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 22:03:53

На Чернігівщині функціонує 5644 маліх підприємства

03.09.2015   13:22Агенцiя

За підсумками 2014 р. на Чернігівщині функціонувало 5644 малі підприємства, або 94% від загальної кількості суб’єктів підприємництва, причому 78% з них належали до мікропідприємств.

У розрахунку на 10 тис. осіб наявного населення області припадало 53 малі підприємства.

За територіальною ознакою підприємства малого бізнесу зосереджені переважно в місті Чернігів – 2645 підприємств, або 47% від загальнообласної кількості. Суттєвою, але значно меншою, була їх кількість у містах Прилуки (275 підприємств) та Ніжин (233), Чернігівському районі (258), Бахмацькому (230) та Борзнянському (212).

За даними державних статистичних спостережень, у 2014р. на малих підприємствах Чернігівщини працювала третина найманих працівників області, або майже 32 тис. осіб. У середньому на одному малому підприємстві працювали 6 осіб.

Сьогодні малі підприємства забезпечують п’яту частину загального обсягу реалізації продукції області, який дорівнює понад 8 млрд.грн. У структурі реалізації 44% обсягу формували підприємства оптової та роздрібної торгівлі; ремонту автотранспортних засобів і мотоциклів, 25% припадало на сільське, лісове та рибне господарство, 11% – на промисловість, 7%  – на підприємства транспорта, складського господарства, поштової та кур'єрської діяльності, 4% – на будівництво.
   
За 2014 р. малі підприємства отримали збитковий фінансовий результат у сумі 52 млн.грн. Частка прибуткових малих підприємств області становила 69%.

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.