Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 18:23:13

У Чернігові підприємці роблять роботу за кандидатів – самі написали програму розвитку бізнесу

27.08.2015   14:03Агенцiя

Представники малого і середнього бізнесу взяли справу покращення бізнес-середовища у свої руки.

За підтримки проекту USAID «Впевнений бізнес — заможна громада», що впроваджується Центром міжнародного приватного підприємництва, вони підготували вимоги бізнесу до кандидатів напередодні місцевих виборів -2015.

Роботодавці вирішили не чекати виборів, а діяти на випередження. І вже зараз готують жорсткі вимоги до майбутньої влади. 18 серпня у Чернігові підприємці переконалися: багато з кандидатів уявлення не мають, що потрібно виробникам, торговцям та сфері обслуговування. Тож зробили всю роботу за них: самі розробили програму розвитку бізнесу. Її передадуть усім партіям, що пройдуть до міської ради, та новому меру.

Ірина Березинець(керівник Чернігівської ГО «Сяйво Сіверщини» – партнера Проекту USAID – ред.) розповіла, що планують  передати меморандум майбутнім політичним партіям, які прийдуть до місцевої влади, кандидатам в мери, для того, щоб вони взяли у свої програми реальні вимоги для реального бізнесу. Коли вони вже стануть депутатами, то підприємцям буде легшу у них спитати, що вони зробили з того, що взяли з цієї програми.
 
Непрозоре виділення земельних ділянок без жодних торгів чи аукціонів, мінімальні терміни оренди, високі ставки податку на землю: від усіх цих проблем чернігівський бізнес цілком могла би позбавити місцева влада. Потрібне тільки відповідне її рішення,закони дозволяють.

Нині щоп’ять років доводиться збирати нові документи та переукладати договори, навіть там, де на землі стоять діючі підприємства. І це тільки верхівка айсбергу труднощів, які заважають працювати виробникам.
 
Бізнесмени сподіваються, що політики не просто візьмуть їхні пропозиції до виборчих програм, але і потім усупереч традиціям реально виконуватимуть обіцянки. Адже такий шлях вигідний для всіх. Працюють підприємства — значить наповнюється бюджет і розвивається місто.
 

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини