Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 22:33:04

У Чернігові інвестор розпочав виконання соціальної угоди, підписаної з мешканцями вул.Савчука

16.07.2015   17:01Агенцiя

Власне кажучи, такого в Чернігові, практично, ще не було: починаючи з цього понеділка нова для міста будівельна компанія-інвестор, в рамках соціальної угоди з мешканцями будинків - розпочала ремонт під'їздів на вулиці Савчука.

Почали з 11-го будинку. Зроблять його - перейдуть до інших.

Як тоді підкреслив керівник проекту "Набережний квартал" ЗолтанПутнокі, "Ми не будемо очікувати початку будівельних робіт по "Набережному кварталу", а вже найближчим часом розпочнемо виконувати підписану угоду й ремонтувати житловий фонд".

І його слова, а таке буває доволі нечасто - не розходяться зі справою.

Також, з минулого тижня почали проводити розчистку занедбаної паркової зони - вивозять побутове сміття й розпочали необхідну для "здоров'я" зелених насаджень санітарну чистку. Обсяги якої запропонували досвідчені фахові екологи, які приїхали з Києва. Нагадаємо, що санітарна чистка і приведення паркової зони до ладу один з пунктів соціальної угоди.
За словами екологів, занедбаність парку дуже велика, багато аварійних та хворих дерев, без їх прибирання парк оздоровити не вийде. За погодженням з місцевою владою вирішили робити санітарну чистку поетапно - розбивши територію парку на сектори. Це необхідно для того, аби інвестор міг показати якісний підхід.

За словами керівника проекту "Набережний квартал" ЗолтанаПутнокі, не варто перейматися долею аварійних та хворих дерев - на їх місце зразу ж розпочнуть висаджувати нові дерева. Тим більше, що більшість дерев у цій зоні тополі, які не тільки вже перейшли межу свого безаварійного віку, а ще є алергенами. Тобто, їх пух завдає чималий клопіт багатьом чернігівцям, особливо алергікам. Тому, будуть висаджені молоді клени, дуби та дерева хвойних порід. І тоді це буде дійсно парк, а не всіма покинута й забута місцевість.

На превеликий жаль, навіть такого європейського рівня інвестора-забудовника - не всі зустрічають радо. Вже з'явилося чимало псевдо-активістів, які збурюють населення, а паралельно ведуть перемовини з представниками забудовника аби отримати від нього гроші.

Не відстають і депутати, які свого часу голосували за передачу землі. Серед них В.Лебідь, який в супроводі телекамер прибув, чи не від початку. Дивує такий підхід, бо інвестор про свої плани відкрито заявляв ще місяц тому і був відкритий вести діалог для вирішення болючих питань.

На останок. Прокуратура також зявилася. Та чи буде вона ставити перепони інвестору?

PR

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини