Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 02:57:29

"171-й ремонтний завод" здав перший кран для "Укроборонпрому". ВІДЕО

15.07.2015   11:10Агенцiя

Банкрутство, п’ятнадцять років простою, процедура санації — це дуже скорочена версія історії 171-го ремонтного заводу, який спеціалізується на відновленні військової колісної техніки.

І, ймовірно, за кілька років ніхто б і не згадав про те, що у Чернігові було таке підприємство, та нещастя підмогло. В Україну вдерся агресор і оборонному відомству знадобилися ремонтні потужності. Кілька місяців тому заводу вдалося отримати замовлення від «Укроборонпрому», тож, видаючи замовнику першу відновлену техніку, кажуть: «пацієнт за життя ще побореться».

За п’ятнадцять років простою 171-й ремонтний завод розгубив практично усі напрацювання, колектив, територію та, навіть, робочий інструмент. За словами нинішнього керівництва, ще кілька місяців тому тут і банальних викруток не було.

Замовлення ремонту шести кранів від «Укроборонпрому» для заводу стало справжнім рятувальним жилетом. Щоправда стан техніки, яка приїхала на відновлення… словом, фактично машини доводиться по гвинтику розбирати і будувати заново.

Здача першої машини замовнику, для них ціла подія. Адже місяць тому цей блискучий, мов новенький кран, нагадував біженця із зони бойових дій. Хоча, чому нагадував? На ремонт його пригнали після роботи в зоні АТО. Сьогоднішнє дійство ніби трошки святкове, а от процес прийому-передачі був менш святковий, адже армійці прискіпливі перевіряючи.

Не зважаючи на документи, востаннє машину перевіряє водій, якому і гнати її до своєї військової частини. Хлопець каже, що трохи хвилюється.

До грудня місяця тут планують завершити капітальні ремонти законтрактованих шести КРАЗів і сподіваються на нове держзамовлення, бо ж завод спеціалізується не лише на такій техніці. Тож замовники і спеціалісти , які вміють ремонтувати військову техніку, тут найбажаніші гості.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини