Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 17:20:44

Інтерактивний тренінг для дітей на тему енергоефективності відбувся у Чернігові

11.07.2015   13:04Агенцiя

10 липня Громадянська мережа ОПОРА організувала в дитячому таборі «Юний турист» у Чернігові інтерактивний тренінг «Енергоефективність у побуті – можливості заощадження». Активну участь у заході взяли близько 20 дітей та підлітків.

Аудиторія тренінгу була розподілена на дві команди, які в ході дискусії мали змогу обговорити плюси та мінуси доступних джерел енергії та довести свою думку опонентам.
Обговорюючи питання енергоносіїв, діти розглядали можливості використання альтернативних видів енергії та перепони на шляху до цього.

Модератор тренінгу – місцевий координатор житлово-комунальних програм Громадянської мережі ОПОРА Наталя Висіканець – пояснювала усі незрозумілі аспекти цієї досить складної теми. Проте юні учасники тренінгу обговорювали і простіші питання – економії енергоресурсів, а також води у повсякденному житті.

Коментуючи результати заходу, Наталя Висіканець підкреслила актуальність подібних ініціатив. «Ми переконані, що ламати нині загальноприйняту в Україні систему, коли людям байдуже скільки ресурсів вони споживають, варто не лише підвищенням тарифів на компослуги, але і просвітницькими заходами, позитивною мотивацією. Особливо це стосується дітей – адже в такому віці й формуються звички, ставлення до проблемних питань. Тим паче – дітям насправді цікава ця тема, головне – обрати правильну форму: не нудні лекції, а інтерактивні заходи!», – переконана Наталя Висіканець.

Для того, аби й батьків ознайомити із корисними порадами щодо економії газу, води, тепла електроенергії, діти отримали буклети та інформаційні плакати від Проекту USAID «Муніципальна енергетична реформа в Україні».

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини