Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 17 квітня, 01:48:19

Встановлення лічильників від фонду "Поліський оберіг" розпочалося!

30.06.2015   11:58Агенцiя

На минулому тижні розпочався монтаж перших семи лічильників тепла в багатоквартирних будинках Чернігова за програмою енергозбереження в будівлях від БФ "Поліський оберіг" народного депутата України Владислава Атрошенка. Детальніше про хід виконання цієї важливої для чернігівців програми нам розповів директор фонду Роман Старіков.

– Пане Романе, наскільки активно чернігівці відгукнулись на ініціативу «Поліського оберегу» і як іде виконання програми енергозбереження в будівлях?
– На сьогоднішній день до Благодійного фонду надійшло вже понад 170 звернень мешканців багатоквартирних будинків Чернігова щодо сприяння у встановленні лічильників теплової енергії. Робота ведеться з кожним будинком індивідуально. Процес встановлення лічильників уже розпочато. На черзі перші 7 будинків, мешканці яких показали злагоджену роботу по реалізації програми «Енергозбереження» спільно з Благодійним фондом «Поліський оберіг» Владислава Атрошенка. Щодо інших будинків, то робота триває: наприклад, на понад 20 будинків вже отримують технічні умови; мешканці більш ніж 60 будинків проводять уточнюючі консультації. Терміни виконання програми залежать від активності самих громадян – мешканців багатоквартирних будинків.

– Яка процедура встановлення лічильників?
– Спочатку мешканці будинків на загальних зборах приймають рішення щодо встановлення лічильника. Після цього необхідно звернутися до Благодійного фонду з відповідною письмовою заявою підписаною мешканцями будинку. Потім фірма-партнер проводить огляд будинку і готує технічні умови із зазначенням діаметра труби лічильника, який підлягає встановленню у кожному конкретному будинку. Фінансування зазначених робіт здійснюється Фондом в рамках програми «Енергозбереження» спільно з мешканцями будинків.

– Від чого залежить вартість робіт і хто проводить встановлення лічильників?
– Вартість лічильника з встановленням залежить від діаметра труби, на яку він встановлюється. Якщо труба діаметром 50 мм, мешканцям потрібно зібрати 17 300 грн., якщо 65 мм – 18 500 грн. В окремих випадках діаметр труби може бути більшим, або, навпаки, меншим, тоді вартість обліковується індивідуально. До названих сум не входить вартість робіт з обладнання приміщення, встановлення дверей, замків тощо. Встановлення лічильника «під ключ» проводить Чернігівська фірма-партнер програми «Енергозбереження» ТОВ «ПівнічБудПостач». Фірма має ліцензію на даний вид робіт і співпрацює як з Чернігівською ТЕЦ, так і з «Облтеплокомуненерго». Важливим аспектом програми є те, що ми встановлюємо лічильники європейського виробництва, закуплені у офіційного дилера в Україні. Тому гарантійні зобов’язання несе офіційний представник європейської компанії в Україні. Лічильник сертифікований в Україні і його використання погоджується з теплопостачальниками Чернігова. Лічильник має проходити держповірку раз на чотири роки. Оскільки власниками лічильника є мешканці будинку, вони і будуть надалі сплачувати за його повірку – це передбачено діючим законодавством.

– Кому належатиме лічильник після встановлення?
– Після встановлення лічильника він передається мешканцям будинку за актом приймання-передачі. Таким чином, лічильник і все допоміжне обладнання стає спільною власністю мешканців будинку.

Більш детальну інформацію щодо реалізації програми енергозбереження в будівлях можна отримати у приймальні БФ «Поліський оберіг»: м. Чернігів, вул. Магістратська, 4, тел.: 930-911.

PR
 

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини