Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 22:40:45

Народний Контроль зайнявся супермаркетами та магазинами Чернігова

24.06.2015   09:58Агенцiя

У Чернігові стартувала акція Комітету Народного Контролю, що має на меті захистити права місцевих споживачів: активісти КНК розпочали перевірки супермаркетів та гастрономів.

Мета акції – допомогти ображеним споживачам відстояти свої права, а також стимулювати місцеві заклади до дотримання визначених стандартів якості продукції та послуг.

Акцію було організовано у відповідь на скарги місцевих жителів, які постраждали від неякісної продукції або обслуговування. Для об’єктивної перевірки застосовується механізм «таємного покупця». Після цього представники КНК виносять вердикт: клеять чорну або білу наліпку, яка рекомендує купувати товари у цьому місці, або ж застерігає покупців від недоброякісних товарів та обслуговування.

У разі виявлення порушень у якості продукції або обслуговування, заклад отримує чорну наліпку, яку вручає представник КНК у присутності представників Служби захисту прав споживачів та Державної санітарно-епідеміологічної служби. Якщо перевірка пройшла вдало, то супермаркет отримує білу наліпку – знак якості від КНК!

Комітет Народного Контролю у місті Чернігові закликає небайдужих чернігівчан приєднатися до акції! Вже перевірено перших п’ять торгових точок, і перевірки продовжуються.

"Якщо ви виявили порушення, або знаєте місця, де вони часто стаються, то рекомендуємо вам звертатись до представників КНК у місті Чернігові за адресою вул. Полуботка, 6а. Наші активісти захистять ваші права, а практику таких перевірок ми згодом перенесемо і до інших міст України!", - заявляють організатори акції.

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.