Використання енергетичних матеріалів та продуктів перероблення нафти у 2014 році. ДОВІДКА
У 2014 р. підприємствами та організаціями області використано 1,9 млн.т умовного палива енергетичних матеріалів та продуктів перероблення нафти, що становило 92% від рівня 2013 р.

Основними споживачами палива були промислові та сільськогосподарські підприємства (77% та 11% від загальнообласного обсягу споживання).
У структурі використаного палива в області майже половину визначав газ природний, 21% – вугілля кам’яне, 9% – паливо дизельне, 8% – нафта сира.
Проти 2013 р. збільшилося використання пропану й бутану скраплених, нафти сирої, дров для опалення, торфу неагломерованого паливного та брикетів торф’яних. Водночас зменшилося споживання вугілля кам’яного, газу природного, бензину моторного, палива дизельного, мазутів топкових, олив та мастил, бітуму нафтового й сланцевого.
Найбільшими споживачами енергетичних матеріалів та продуктів перероблення нафти в області залишаються підприємства та організації міст Чернігова (65% від загального використання), Ніжина (3%), Прилук (2%) та Варвинського району (13%).
У запасах енергетичних матеріалів та продуктів перероблення нафти на 1 січня 2015р. нараховувалося 125 тис.т умовного палива; з них 34% – це вугілля кам’яне, 32% – нафта сира, 11% – дрова для опалення.
Останні новини Чернігівщини
Чернігівці літнього віку можуть вивчати англійську на безоплатному онлайн-курсі — деталі 13:03
У Чернігові стартує безоплатний онлайн-курс англійської мови для людей літнього віку. Навчання проходить одразу на кількох рівнях — від початкового до Pre-Intermediate.

Яка тепер офіційна назва війни України з російським агресором? 11:22
Бурхливі обговорення щодо назви сучасної війни України з російським агресором завершені.
Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 11:15
Протягом минулої доби зареєстровано 26 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди, 23 пожежі та 1 аварійну ситуацію на системах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій 2 особи постраждали.

У Чернігові готують нове покоління кухарів та пекарів 11:14
У Чернігові стартував проєкт «Професійна освіта для відновлення та розвитку Чернігівщини», який реалізується агенцією Expertise France та ГО “Культ Фуд” шеф-кухаря Євгена Клопотенка у межах програми «Стійкість».
«Зручніше, безпечніше, екологічніше»: у Чернігові представили План розвитку велоінфраструктури 11:12
16 вересня у Чернігівській міській раді презентували План розвитку велосипедної інфраструктури Чернігівської міської територіальної громади.