Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 липня, 05:44:25

Про роботу промисловості м.Чернігова за січень–квітень 2015 року. ДОВІДКА

03.06.2015   10:19

У січні–квітні 2015 р. підприємства обласного центру реалізували промислової продукції (товарів, послуг) на суму 2682,8 млн.грн., що складає 40% від загального обсягу реалізованої промислової продукції області.

Майже половину всієї продукції реалізували підприємства переробної промисловості, зокрема 24,5% – з виробництва харчових продуктів та напоїв, 6,6% – машинобудування (крім ремонту та монтажу машин і устатковання), 4,4% – текстильного виробництва, виробництва одягу, шкіри, виробів зі шкіри та інших матеріалів, 3,5% – виробництва гумових і пластмасових виробів, іншої неметалевої мінеральної продукції. Частка підприємств із постачання електроенергії, газу та пари становила 54,8%.

Обсяг реалізації в розрахунку на 1 особу населення склав 9,1 тис.грн. (по області – 6,3 тис.грн.).

За межі України реалізовано продукції на суму 286,8 млн.грн., або 10,7% загального обсягу реалізованої промислової продукції міста. Найбільша частка в експорті продукції підприємств машинобудування (32,7%), виробництва харчових продуктів та напоїв (25,5%), текстильного виробництва, виробництва одягу, шкіри та виробів зі шкіри (23,2%).

Порівняно із січнем–квітнем 2014 р. підприємствами м.Чернігова більше вироблено взуття, ящикових піддонів, світлофорів, окремих видів меблів; менше – вовняних тканин, постільної білизни, окремих видів швейних виробів, паперу та картону, ручних інструментів, фільтрувальних або очищувальних машин і апаратів для рідин, вогнегасників.

Серед харчових продуктів більше, ніж у минулому році, вироблено свіжої чи охолодженої свинини, замороженого м’яса великої рогатої худоби, ковбасних виробів, круп, пряників та виробів аналогічних, макаронних виробів, шоколаду та продуктів, що містять какао, цукрових кондитерських виробів; менше – свіжого чи охолодженого м'яса великої рогатої худоби, рідкого обробленого молока, кисломолочних продуктів, борошна, хліба та хлібобулочних виробів нетривалого зберігання, мінеральних газованих вод, безалкогольних напоїв.

Останні новини Чернігівщини

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток 12:19

Культурна спадщина є невід'ємною частиною національної ідентичності та історичної пам'яті кожного народу. Вона втілює в собі багатовікові традиції, досягнення мистецтва, архітектури та науки, відображаючи унікальний шлях розвитку суспільства.

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів 12:03

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-червень 2024 року надійшло 4,3 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,6 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

 Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті

Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті 10:10

Кіберполіція України інформує про небезпеку вербування російськими спецслужбами для вчинення диверсій, зокрема – підпалів автомобілів українських військовослужбовців.

Медиків Чернігова привітали з професійним святом 10:06

У Чернігові працівників і працівниць закладів охорони здоров’я нагородили з нагоди Дня медичного працівника України, який відзначається 27 липня.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 8 пожеж. Внаслідок цих подій 3 особи постраждало.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини