Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 19:49:22

Спрощенці Чернігова поповнили місцевий бюджет майже на 27 мільйонів гривень

20.05.2015   10:01

Саме стільки єдиного податку надійшло до місцевого бюджету протягом 4 місяців поточного року від суб’єктів господарювання, які обрали спрощену систему оподаткування. Порівняно з відповідним періодом минулого року надходження зросли на 3,7 млн. грн. Про це повідомив начальник управління доходів і зборів з фізичних осіб ДПІ у м. Чернігові Олег Шуба.

При чому 77 % надходжень даного платежу сплатили фізичні особи – підприємці, а це – 20,7 млн. грн. Порівняно з аналогічним періодом минулого року надходження збільшилися на 3,4 млн. грн.

Юридичними особами – платниками єдиного податку за січень –квітень 2015 року поповнено бюджет майже на 6,2 млн. грн. Це на 0,3 млн. грн. більше аналогічного періоду минулого року.

До речі, на спрощеній системі оподаткування у м. Чернігові перебуває 9580 фізичних осіб-підприємців та 1581 суб’єкт господарювання – юридична особа.

«Позитивна динаміка щодо зростання надходжень єдиного податку зберігається тривалий час. Адже, застосування спрощеної системи оподаткування, обліку та звітності дає підприємцям низку переваг: спрощення процедури і порядку реєстрації платника податку, значне спрощення процедури обчислення для визначення сум єдиного податку, звільнення від сплати низки податків і зборів. Крім того платникам надається право вибору щодо сплати ПДВ»,- підкреслив посадовець.

Нагадаємо, що Законом України від 28.12.2014 року №71-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законів України щодо податкової реформи» зменшено кількість груп платників єдиного податку, змінено межі окремих груп та зменшено ставки податку.

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини