Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 14:35:17

Чернігівська міська рада затвердила бюджет міста на 2015 рік

30.01.2015   19:14

З вшанування хвилиною мовчання пам'яті загиблих на сході України розпочалась 47-а сесія Чернігівської міської ради 6 скликання 30 січня.

Після затвердження порядку денного депутати, присутні на пленарному засіданні, одноголосно проголосували за бюджет міста на 2015 рік. Бюджет Чернігова на 2015 рік визначено у таких сумах: доходи міського бюджету міста Чернігова становлять 1, 288 млрд. грн., видатки міського бюджету міста Чернігова - 1, 286 млрд. грн.

Резервний фонд міського бюджету міста на 2015 рік затверджено у сумі 500 тис. гривень. У складі видатків міського бюджету на реалізацію міських програм заплановано виділити кошти у сумі 31,5 млн. грн.

За словами заступника міського голови-начальника фінансового управління Віктора Бистрова бюджет міста на поточний рік достатньо збалансований. Заробітної плати бюджетним працівникам міста за прогнозами має вистачити на всі 12 місяців. На реалізацію делегованих державою повноважень місцевій владі для вирішення проблем місцевої громади очікується достатній рівень доходів до бюджету від різних сфер оподаткування.

Міська рада також затвердила розміри місцевих податків. Розмір неоподатковуваної площі для квартир збільшено з 60 кв.м до 80 кв.м., для житлових будинків зі 120 кв.м до 150 кв.м. Для різних типів об'єктів нерухомості, в тому числі їх часток (у разі одночасного перебування у власності платника податку квартири/квартир та житлового будинку/будинків, у том числі їх часток) – неоподатковувана сумарна площа збільшена зі 180 кв. м до 230 кв.м.

Ставку податку встановлено за 1 кв.м загальної площі об'єкта житлової нерухомості в розмірі 1% від мінімальної заробітної плати. З огляду на це, 95% жителів Чернігова, за інформацією Віктора Бистрова, не платитимуть податок на житлову нерухомість.

Крім того, депутати міськради затвердили ставки податку за 1 кв.м для об'єктів нежитлової нерухомості в таких розмірах:

а) 0,5 % – будівлі готельні, будівлі офісні, гаражі, склади, господарські (присадибні) будівлі допоміжні (нежитлові) приміщення в частині гаражів, загальна площа яких перевищує 25 кв. метрів, та майстерень, інші будівлі;

б) 1 % - будівлі торговельні та будівлі для публічних виступів.

Для розрахунку розміру податку до ставки податку застосовується коефіцієнт місцезнаходження об’єкта нежитлової нерухомості. У разі розміщення такого об’єкта нежитлової нерухомості у центральній, історичній або заповідній зоні міста Чернігова (зони 1, 2) зазначений коефіцієнт дорівнює 1, близько від центру (зона 3, 4) – 0,75, далеко від центру (зони 5, 6) – 0,5.

Об'єктом оподаткування також стали автомобілі, які використовувалися до 5 років і мають робочий об'єм двигуна понад 3 тис. куб см.

На території м. Чернігова встановлено ставку акцизного податку з реалізації суб'єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів (алкогольних напоїв, пива, тютюнових виробів, нафтопродуктів, скрапленого газу, палива та ін.) у розмірі 5%.

Міський голова Олександр Соколов висловив подяку депутатам за плідну роботу над основним фінансовим документом міста, адже прийняття бюджету сприятиме стабільному функціонуванню міста. Міський голова зазначив, що після внесення змін до Державного бюджету приблизно до 15 лютого, коригуватимуться й місцеві бюджети.

Депутати міської ради прийняли Звернення до Прем'єр-міністра України, Міністра фінансів України, Міністра охорони здоров'я України та Комітету з питань бюджету Верховної Ради України щодо виділення додаткових коштів з державного бюджету. У документі депутати звертаються за допомогою у вирішенні питання щодо виділення для бюджету міста коштів на оплату послуг з лікування хворих жителів міста методом гемодіалізу.

"З метою уникнення соціальної напруги серед хворих з хронічною хворобою нирок V стадії, просимо розглянути питання щодо пошуку можливості виділення для бюджету м. Чернігова додаткових коштів у сумі 34,0 млн. грн. для забезпечення фінансування видатків на оплату послуг з лікування методом гемодіалізу у 2015 році", - йдеться у зверненні.

На даний час на лікуванні в діалізному центрі "Фрезеніус Медикал КЕР Україна" перебуває 77 пацієнтів.

Міська рада надала дозвіл громадянці Іщенко Валентині Яківні (згідно із її заявою), матері загиблого учасника АТО Андрія Іщенка, на розроблення проекту землеустрою щодо відведення ділянки по вул. Танкістів орієнтовною площею 0,1 га для будівництва і обслуговування житлового будинку.

Міська рада також схвалила план роботи міської ради на 2015 рік та розглянула інші питання.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини