Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 16:26:48

Українські аграрії мають ознайомитись з бюджетними новаціями

14.01.2015   08:06Агенцiя

Основні новації в аграрній політиці країни, передбачені Державним бюджетом України на 2015 рік, та зміни до Податкового кодексу України, розглянули на секторній нараді, яку 13 січня провів Міністр аграрної політики та продовольства України Олексій Павленко.

Від Чернігівщини у нараді взяли участь заступник голови облдержадміністрації Костянтин Лубенцов, директор Департаменту агропромислового розвитку ОДА Олександр Савченко, представники Головного управління ветеринарної медицини, Державної фітосанітарної інспекції, Головного управління Держземагенства, управління лісового та мисливського господарства області, обласного центру експертизи рослин, Державного фонду підтримки фермерських господарств та відділення Аграрного фонду.

На початку селектору Олексій Павленко повідомив, що Закон України «Про Державний бюджет України на 2015 рік» був прийнятий з урахуванням вимог кредиторів Міжнародного валютного фонду щодо збалансування державних фінансів та викликів часу у зв’язку з подіями на сході України.

У держбюджеті на 2015 рік скорочено кількість державних програм Міністерства аграрної політики та продовольства України з 32-х до 19.

Також Міністр зазначив, що законом про Податковий кодекс України, який набрав чинності 31 грудня 2014 року, зберігається режим оподаткування ПДВ у сфері сільського і лісового господарства, а також рибальства. Для зменшення податкового тиску введено окрему групу платників єдиного податку. Прийнятим законом також скасовано збір на розвиток виноградарства, садівництва та хмелярства. Змінено режим оподаткування ПДВ операцій з експорту зернових і технічних культур.

На завершення наради Олексій Павленко дав доручення керівникам центральних органів виконавчої влади забезпечити реєстрацію кредиторської заборгованості бюджетних установ, розробити і подати на затвердження паспорти бюджетних програм, провести інвентаризацію проектів використання бюджетних коштів. Він також наголосив на важливості проведення роз’яснювальної роботи державних органів щодо дії податкових новацій з 1 січня 2015 року.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини