Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 07:02:57

Податкова пояснює, що робити аби майно не пішло з "молотка"

11.12.2014   15:00Агенцiя

На платників податків, які не виконують свої зобов'язання перед бюджетом, можуть поширюватися різні засоби впливу, передбачені законодавством. Якщо вони виявляться неефективними на майно боржників може бути накладений адміністративний арешт.

Як вберегтися від цього відділ комунікацій ГУ ДФС у Чернігівській області попросив дати поради начальника управління правової роботи Головного управління ДФС у Чернігівській області Ніну Соловей.

Адміністративний арешт майна платника податків є винятковим способом забезпечення виконання ним обов'язків, визначених податковим законодавством. Це передбачено вимогами статті 94 Податкового кодексу України.

Зокрема, підставою для арешту майна є відмова платника податків від проведення документальної перевірки за наявності законних підстав для її проведення або від допуску посадових осіб контролюючого органу; відсутність реєстрації особи як платника податків у контролюючому органі, якщо така реєстрація є обов'язковою; відсутність дозволу на здійснення господарської діяльності, торгового патенту, а також реєстраторів розрахункових операцій, зареєстрованих у встановленому законодавством порядку.

Такими ж будуть наслідки для боржника, якщо він порушує  правила відчуження майна, що перебуває у податковій заставі, відмовляється від проведення перевірки стану збереження такого майна, чи не допускає податкового керуючого до складання акта опису майна, яке передається в податкову заставу; коли платник податків, що отримав податкове повідомлення або має податковий борг, вчиняє дії з переведення майна за межі України, його приховування або передачі іншим особам, а також якщо фізична особа, яка має податковий борг, виїжджає за кордон це є підставою для арешту майна.

У разі адміністративного арешту майна платнику податків забороняється  реалізація прав розпорядження або користування цим майном (повний арешт майна). При умовному арешті на платника податків поширюються обмеження щодо реалізації прав власності на майно, які полягають в обов'язковому отриманні дозволу контролюючого органу на здійснення будь-якої операції з майном.

Є дуже простий і надійний рецепт уникнути цих проблем - прозоро вести бізнес і вчасно сплачувати податки.

Останні новини Чернігівщини

Прокуратура на захисті інтересів держави у сфері охорони і збереження територій та об’єктів природно-заповідного фонду в умовах воєнного стану 17:11

Козелецькою окружною прокуратурою встановлено порушення інтересів держави під час використання земель природно-заповідного та лісового фондів, а саме земель регіонального ландшафтного парку «Міжрічинський», який є одним із найбільших природних парків України за площею – майже 79 тис. га та розташований на півночі країни між річками Дніпром та Десною на території Чернігівської області.

Ритм сучасності — проєкт “Jazz-Куліса” 17:07

13 квітня 2024 року бенд “BissQuit” знову зустрівся з шанувальниками джазу в межах проєкту “Jazz-Куліса”. В єдиному творчому просторі — на сцені Чернігівського обласного філармонійного центру — музиканти і глядачі разом поринули в атмосферу музики, що вивільняє зазвичай втаємничені емоції в кожного причетного до неї.

Презентація монографій, присвячених історії Батурина і Глухова 16:47

11 квітня у читальному залі Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових у межах чергового засідання клубу «Краєзнавець» відбулася презентація монографій, присвячених історії двох столиць часів Гетьманщини – Батурина і Глухова.

 Поліція розслідує обставини підриву автомобіля у прикордонній громаді Чернігівського району

Поліція розслідує обставини підриву автомобіля у прикордонній громаді Чернігівського району 16:39

Сьогодні близько 6:40 ранку до поліції надійшло повідомлення про те, що на невідомому вибуховому пристрої підірвався автомобіль зі співробітниками РЕМ. Внаслідок вибуху двоє чоловіків зазнали поранень і були госпіталізовані.

На Чернігівщині поліцейські викрили учасника схеми, який за хабарі сприяв у визнанні ухилянтів непридатними до військової служби 16:37

Слідчі Головного управління Нацполіції в Чернігівській області повідомили фігуранту про підозру, а суд взяв його під варту.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини