Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 23:30:35

Несплачені вчасно податки можуть коштувати значно дорожче

11.11.2014   18:03

На 1 листопада платники податків Чернігівщини заборгували зведеному бюджету 562,7 млн. грн.

Підрозділи погашення заборгованостей Головного управління Державної фіскальної служби у Чернігівській області з початку року ліквідували 84 млн.грн. податкового боргу, в т.ч. за рахунок мобілізації коштів до бюджету - 63 млн.грн.

Поява боргу, як правило свідчить, що у платника виникли фінансово- економічні проблеми або він ухиляється від сплати податків. Саме тому погашення боргу проводиться у двох напрямках. Передбачені процедури як самостійного виходу із ситуації, так і заходи примусового впливу.

Платникам, у яких виникли фінансово-економічні проблеми, надається  можливість своєчасно виконувати свої зобов'язання перед бюджетом та уникати подальшого накопичення боргів через розстрочення або відстрочених грошових зобов'язань чи податкового боргу в межах бюджетного року. З початку року по області прийняті 332 рішення про розстрочення податкових зобов'язань на суму понад 30 млн. грн. За цей період сплачено  розстрочених та відстрочених грошових зобов'язань і податкового боргу  20,5 млн.грн.

До підприємств-боржників, які накопичують податкові борги або ухиляються від сплати податків, застосовуються заходи примусового впливу. А саме - вилучення готівки, реалізація майна, виставлення платіжних вимог. Завдяки таким заходам  мобілізовано 1млн. 766 тис.грн. Зокрема, реалізовано майна боржників на 585 тис.грн., вилучено 117,6 тис.грн. готівки, стягнуто платіжними вимогами 1062,9 тис. грн.

Проводиться робота з погашення податкового боргу за рахунок реалізації майна підприємств-боржників. У податкову заставу описано майно боржників на суму 26 млн.грн.

Податкова служба області подала звернення до суду щодо надання дозволу на погашення податкового боргу за рахунок заставленого майна боржників на загальну суму 7,2 млн.грн. До господарського суду направлені позови про стягнення коштів та майна 257 платників на суму більше 8 млн.грн.

Щодо 560 підприємств прийнято відповідне рішення про стягнення боргу Державною виконавчою службою за рахунок активів на суму понад 37 млн.грн.

Тож висновок очевидний - несплачені вчасно податки можуть коштувати значно дорожче. Самостійна сплата податків та недопущення податкових боргів дозволять уникнути зайвих проблем і небажаних наслідків.

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.