Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 02:35:49

В Чернігові запрацювала котельня, яка значно здешевлює затрати на опалення

01.11.2014   08:14

31 жовтня голова обласної ради Микола Звєрєв взяв участь в церемонії введення в експлуатацію нової автономної дахової котельні з двома джерелами теплової енергії комунального підприємства «Готельно-туристичний комплекс «Придеснянський» Чернігівської обласної ради, на будівництво якої були виділені кошти з обласного бюджету.

Заодно очільник обласної публічної влади виступив перед делегатами розширеного виїзного засідання правління корпорації «Європейська енергетична компанія», які сьогодні зібралися в конференц-залі готелю, аби ґрунтовно обговорити важливі питання впровадження в Україні альтернативних систем і джерел опалення соціально-побутової сфери.

Як було наголошено в ході сьогоднішніх заходів, введення у дію новітньої котельні є дітищем структурного підрозділу корпорації – спільного підприємства «Укрінтерм», використання обладнання якого дозволяє зменшити собівартість обслуговування теплогенеруючих об'єктів та витрати природного газу на третину, а електроенергії – удвічі. І одним із вагомих факторів такої економії є використання теплових насосів та конденсаційних модулів нагріву, які вже позитивно зарекомендували себе в багатьох регіонах нашої держави.

Виступаючи перед учасниками заходів, голова обласної ради, зокрема, подякував розробникам і втілювачам проекту автономної котельні за той внесок, який вони роблять у створення альтернативних джерел теплозабезпечення області і країни. Він також окреслив основні аспекти і напрями вирішення важливих питань розвитку альтернативних технологій і джерел енергії на теренах краю та побажав всім причетним до цієї важливої державної справи подальших успіхів у зміцненні економіки України.
 

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.