Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 15:20:20

Чернігівська міліція затримала серійного телефонного шахрая, який видурив у трьох десятків чернігівців близько 100 тисяч гривень

24.10.2014   12:51

В ході вдало проведеної операції співробітники карного розшуку Чернігівського міського відділу УМВС України в Чернігівській області затримали шахрая, який протягом року виманював гроші у чернігівців, розповідаючи, що їх родичів затримала міліція чи вони стали винуватцями ДТП.

Як розповів начальник Чернігівського міськвідділу внутрішніх справ Володимир Рапута, до чергової частини протягом року надходили заяви від містян з приводу телефонних шахрайств.

Увечері або вночі шахрай дзвонив на телефон жертви і починав словесну атаку. Спочатку питав чи вдома син (чоловік, онук), якщо відповідь негативна, то «голос» повідомляв, що він затриманий працівниками міліції або потрапив в якусь біду.

Шахрай вів діалог так, що потерпілі погоджувався допомогти родичеві і слухняно виконували поради «посередника». Інколи шахрай просив не відключати телефон, щоб позбавити жертву можливості передзвонити родичам і з'ясувати справжню картину. Інколи зловмисник навіть міняв голос і представлявся цим родичем.

Мета у шахрая була одна – виманити гроші, які потерпілі задля порятунку родича мали переказати на банківський рахунок чи винести готівку курєру.
Саме такого зухвалого шахрая і затримали співробітники карного розшуку Чернігівського міського відділу міліції.

24-річний раніше судимий за шахрайства чернігівець був переконаний, що граючи на родинних почуттях людей, він зможе легко збагатитися. Як з’ясували в подальшому міліціонери, молодик встиг обібрати майже три десятки чернігівців, видуривши близько 100 тисяч гривень!
Коли під час аналогічних шахрайських «комбінацій» правоохоронці затримали кілька спільників афериста (які безпосередньо приходили за готівкою), хлопець вирішив залишити рідне місто і виїхав у Лубни Полтавської області.

Там він не причаївся, а навпаки - продовжував займатися телефонними шахрайствами. Натомість чернігівські оперативники встановили особу зухвальця, а також те, що він втік з міста. Молодик був оголошений в розшук.

Лубенські колеги зв’язалися з оперативниками Чернігівського міськвідділу і повідомили, що у них в місті знаходиться чернігівець, схожий на того, що в розшуку. В Лубни негайно виїхали співробітники карного розшуку, які й затримали негідника безпосередньо за місцем його тимчасового мешкання.
Зловмисник дав правдиві свідчення щодо злочинних дій відносно чернігівців, на його рахунку майже три десятки шахрайств. Свої дії затриманий пояснив тим, що дуже потрібні були гроші на лікування від… наркотичної залежності.

Володимир Рапута повідомив, що шахрай затриманий та перебуває в слідчому ізоляторі, за всіма фактами його шахрайських дій відкриті кримінальні провадження за частиною 2 статті 190 Кримінального кодексу України (шахрайство, вчинене повторно, або за попередньою змовою
групою осіб, або таке, що завдало значної шкоди потерпілому) - карається штрафом від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк від одного до двох років, або обмеженням волі на строк до п'яти років, або позбавлення волі на строк до трьох років. Триває досудове розслідування.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини