Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 07:33:06

Альтернативна реальність пасажирських перевезень в Чернігові

20.10.2014   12:00Агенцiя

16 жовтня 2014 року в дискусійному клубі «Експертна думка пройшло обговорення проблем перевезень на пасажирському транспорті на в Чернігові.

Приводом для зібрання послужила недавня акція протесту, коли перевізники вивели на площу близько 50 автобусів з вимогою передати Управління транспортом назад в ЖКГ, компенсувати перевезення пільгових категорій населення та підняти тарифи на перевезення по області, повідомив Медведський Станіслав Броніславович – голова Всеукраїнської громадської організації «Українська асоціація перевізників». До того ж були вимоги заборонити так звані «нелегальні маршрути».

Саме перевізників, котрі організували дану зустріч з пресою, називали  «нелегалами» на дорогах. Але поняття «нелегальний» в сфері транспорту немає. Здійснювати пасажироперевезення може суб’єкт підприємницької діяльності, що зареєстрований на території України, має ліцензію, офіційно працевлаштованих робітників, а тому статус «нелегального» перевізника є юридично невірним.

Павленко Олексій Григорович або, як називають його конкуренти, «головний нелегальний перевізник Чернігівщини», запропонував поняття «альтернативні перевезення», альтернативні радянщині, що панує в так званих «офіційних перевізників» де, на відміну від транспорту альтернативних, немає жодних умов для комфортного проїзду пасажирів.
Також Олексій Павленко нагадав, що до 2010 року маршрути області обслуговували фізичні особи підприємці, після ж розпочалася політика монополізації, котрою, за словами виступаючих, прямо чи опосередковано керували  "легальні  перевізники"за  допомогою міських чиновників. Іншим перевізникам, пропонувалося або здавати в оренду свій транспорт та щодня платити фіксовані суми за користування маршрутами, або їх лишали маршруту та ліцензії.

У перевізників виникає лише одне питання, чому в ситуації, коли вони платять податки, забезпечують робочі місця і надають якісні послуги, їх називають «нелегалами». Може через те, що вони, на відміну від «офіційних», працюють на самоокупність, ведуть чесну бухгалтерію та не отримують жодної копійки дотацій?
Своє законне право працювати підприємці готові відстоювати і натхненні революцією гідності не збираються відступати.

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.