Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 07:27:23

В області перевірятимуть технічний стан електросирен

14.10.2014   08:07

У Чернігівській області з метою перевірки працездатності системи оповіщення ввімкнуть електросирени. Це відбудеться 22 жовтня о 10.00 годині у містах обласного значення та районних центрах.

Штабне тренування з цивільного захисту охопить органи управління територіальної та функціональної підсистем єдиної державної системи цивільного захисту Чернігівської області. Захід проводиться з метою перевірки дій зазначених структур під час виникнення надзвичайної ситуації, а також — для технічної перевірки системи оповіщення.

— Востаннє у нашій області електросирена вмикалася 15-16 років тому і тільки у Чернігові. Та це не означає, що систему оповіщення не перевіряють,— каже заступник директора Департаменту з питань цивільного захисту та оборонної роботи ОДА В’ячеслав Рига.— Вона працює цілодобово, а в останній вівторок кожного місяця проходить повна технічна перевірка обладнання, лише без голосового запуску.

Важливим є те, що почувши сигнал не потрібно бігти у бомбосховища чи вдаватися до інших радикальних дій. Перше, що необхідно зробити — це увімкнути радіо або телебачення. Там чітко роз’яснять причини сигналу та подальші дії. Зокрема, 22 жовтня на обласному радіо та місцевих телеканалах має транслюватися інформація про проведення технічної перевірки системи оповіщення.

Загалом, штабне тренування передбачає два етапи. Під час першого — відбуватиметься здійснення організаційних заходів з переведення територіальної підсистеми ЄДС ЦЗ області з режиму функціонування в мирний час на режим функціонування в умовах виникнення загроз воєнного характеру та здійснення терористичних актів. Другий — практичне застосування теоретичних знань, за допомогою спеціально змодельованих ситуацій.

У заході братимуть участь понад 160 службовців особового складу територіальних управлінь МВС, ДСНС України в області, працівників структурних підрозділів ОДА, РДА. Окрім цього, для забезпечення тренувань, залучатиметься 32 одиниці техніки.
 

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.