Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 00:59:04

Микола Звєрєв: Конкурентоспроможність області – основа успішного втілення соціальних і економічних реформ

02.10.2014   06:18

1 жовтня голова обласної ради Микола Звєрєв провів засідання робочої групи з підготовки Програми підвищення конкурентоспроможності Чернігівської області на 2015-2016 роки.

У засіданні взяли участь виконувач обов’язків голови обласної державної адміністрації, співголова робочої групи Сергій Журман, заступник голови обласної ради Валентин Мельничук, науковий керівник Інституту інтелектуальних інвестицій, науковий керівник робочої групи Валентин Підвисоцький, директори Департаментів та начальники управлінь обласної державної адміністрації, голови галузевих постійних комісій обласної ради, наукові працівники вищих навчальних закладів області, представники громадських організацій та засобів масової інформації.

Звертаючись до учасників зібрання, очільник обласної ради окреслив головні завдання зазначеної Програми, в основі яких - підвищення конкурентної спроможності Чернігівщини.

- В кризовий період, ми повинні приймати термінові, антикризові управлінські рішення. Саме тому, враховуючи ініціативи Президента України щодо необхідності системних реформ, ми, у свою чергу, започатковуємо реформи регіонального рівня, відповідно до повноважень та необхідності вирішення проблем, які постають перед громадою краю.

За його словами, розроблення та впровадження Програми підвищення конкурентоспроможності області, де головними показниками соціально-економічного розвитку мають стати показники якості життя конкретної людини і всієї громади Придесення, це якраз той механізм, який забезпечить сталий розвиток регіону у середньостроковій перспективі. І насамперед, - це розвиток та підтримка ініціативи «знизу». Тобто, розроблення гуманітарних, соціальних, екологічних, енергетичних та виробничих проектів розвитку територій повинно розпочатися в кожному селі, селищі, містечку, районі.

Першочерговим у цьому, наголосив Микола Звєрєв, має бути визначення «точок економічного зростання» в кожному населенному пункті, що дасть роботу та заробітну плату кожній сім’ї. Одним із кроків у цьому напрямку є застосування інноваційних технологій в енергозабезпеченні та виробництві товарів і послуг. Вагому роль тут повинно відіграти застосування кластерної моделі у забезпеченні регіональної, міжрегіональної та міжнародної науково-виробничої кооперації.

Потрібно також визначити конкурентні можливості області та зосередити увагу на розвитку тих напрямків, які сприятимуть ефективному створенню нових робочих місць та зростанню рівня надходжень до бюджету. Акцентуючи увагу на цих аспектах, голова обласної ради зазначив, що з цією метою в регіоні необхідно залучити всі можливі джерела інтелектуальних, технологічних та фінансових інвестицій на засадах державно-приватного партнерства. Обласна рада та обласна державна адміністрація, як зазначив у своєму зверненні до присутніх керівник, разом з органами місцевого самоврядування і виконавчої влади краю готові у тісній співпраці виконувати ці важливі завдання.

На засіданні також виступив виконуючий обов’язки голови обласної державної адміністрації Сергій Журман. Він акцентував увагу членів робочої групи з підготовки Програми підвищення конкурентоспроможності Чернігівської області на 2015-2016 роки на окремих аспектах роботи по розробленню та поступовому впровадженню цього важливого для нашої області документу.

Зміст інноваційного проекту презентував науковий керівник Інституту інтелектуальних інвестицій, науковий керівник робочої групи Валентин Підвисоцький.

З питань організаційного забезпечення розробки та впровадження Програми присутнім доповів директор Департаменту інвестиційного розвитку та капітального розвитку обласної державної адміністрації, відповідальний секретар робочої групи Олег Міщенко.

Після усіх виступів та їх обговорення, голова обласної ради Микола Звєрєв і виконуючий обов'язки голови обласної державної адміністрації Сергій Журман підвели підсумки засідання робочої групи. Зокрема, вони щиро подякували усім учасникам зібрання за активну участь у засіданні робочої групи та висловили сподівання на ефективну співпрацю у подальшому розробленні та впровадженні Програми підвищення конкурентоспроможності Чернігівської області на 2015-2016 роки.

Довідково. Робочу групу з підготовки зазначеної Програми, затверджено розпорядженням облдержадміністрації №426 від 29 липня 2014 року з метою забезпечення взаємодії і координації виконавчої і публічної влади в цих питаннях. До її складу увійшли керівники області, депутати обласної ради, відомі на Чернігівщині науковці, керівники структурних підрозділів державної виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, представники громадських організацій.
 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини