Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 15:24:55

Перш ніж підписувати договір - проведіть аудит техумов

16.09.2014   13:46

Інспекція Держенергонагляду України відзначає цьогоріч своє сімдесятиліття. Сьогодні в її складі 36 обласних та міських підрозділів. У штаті інспекції Держенергонагляду у Чернігівській області працює 26 спеціалістів, 16 з яких — інспектори.

Про це під час чергового брифінгу в облдержадміністрації розповів начальник відокремленого підрозділу «Держенергонагляд у центральному регіоні» Анатолій Котляренко. Основна задача держенергонагляду — контроль технічного стану енергомереж та споживачів енергії. Для цього тільки протягом І півріччя поточного року проведено 165 обстежень та перевірок споживачів електричної енергії та електропередавальних організацій, в ході яких виявлено майже 2,5 тисячі порушень. Ці порушення зафіксовані, видані відповідні приписи, які було виконано у встановлені терміни.

Крім того, інспекція Держенергонагляду під постійним контролем тримає виконання графіка розчистки трас повітряних електроліній, здійснює перевірки за скаргами та зверненнями споживачів з питань енергопостачання.

Присутні на брифінгу представники громадського об’єднання підприємців висловлювали невдоволення діями обленерго як монополіста на ринку електропостачання. Тому цікавилися, чи впливає на цю діяльність інспекція Держенергонагляду.

Як відповів начальник інспекції Держенергонагляду у Чернігівській області Андрій Клименко, щороку проводиться дві планові та 5-7 позапланових перевірок обленерго, в ході яких з’ясовують готовність технічного обладнання та персоналу забезпечити енергопостачання. Також раз на квартал оглядають електролінії: чи у належному вони стані, чи не заросли гіллям навколишніх дерев тощо.

Суттєвою проблемою підприємці та фахівці Держенергонагляду вважають завищення енергопостачальними організаціями потреб при під’єднанні того чи іншого об’єкта до мережі. Щоб не платити зайвого, підприємцям варто звернутися за аудитом технічних умов до інспекції Держенергонагляду. Але зробити це необхідно до підписання договору про приєднання до мережі. Бо після фахівці інспекції вже нічим зарадити не зможуть.

Андрій Клименко зауважив, що зі скаргами на якість енергопостачання або за фаховим аналізом технічних умов приєднання до електромережі можна звертатись в Чернігові за адресою вул. Текстильників, 10 або за телефоном 654-289.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини