Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 13:41:31

Банкрутство "Демарку" — чиясь провокація?

21.08.2014   11:52Агенцiя

Банк «Демарк» 20 серпня припинив видачу готівки клієнтам та вкладникам – як через банкомати, так і у відділеннях. Відділення банку закриті.

За законом має бути призначена тимчасова адміністрація Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, яка організує розрахунки з вкладниками – ймовірно, через інший банк.. Зарплати й пенсії пропонують отримувати за місцем роботи або у відділеннях зв’язку за місцем проживання пенсіонерів.

Про те, що видачу готівки припинено, написано в оголошеннях при вході до головного офісу банку у Чернігові по вул. Комсомольській, 28.

Клієнт банку Сергій каже, що баланс на його рахунку є, але зняти кошти неможливо. Пояснень, ща якими він звернувся до банківського відділення, йому не дали. Але спілкувався чоловік з працівниками банку 19 серпня, а 20 як головний офіс, так і інші відділення не працюють.

В оприлюднених оголошеннях правління «Демарку» описує ситуацію, що склалася. Її причиною в цих оголошеннях названа провокаційна інформація щодо начебто «банкрутства» банку – як наслідок, мовляв,
виник ажіотаж, підвищений попит на кошти — багато вкладників одночасно забрали їх зі своїх рахунків. На видачу коштів спочатку спробували ввести ліміт – до 300 грн за добу, але це не виправило ситуацію. Отже було вирішено взагалі припинити видачу готівки.

Пенсіонерам пропонують отримувати пенсію у відділеннях зв’язку за місцем проживання. Тим клієнтам, які через «Демарк» отримують зарплату, доводиться чекати, поки керівництво підприємств та організацій налагодить виплату на місцях через касу. На жаль, у таких випадках виникла затримка.

Клієнтка банку Тетяна зарплатню сподівається отримати через касу на роботі. Нарікає – зарплата і так копійчана, і ту забрати не може.
Щодо вкладів, то, аби їх повернути, має бути створена тимчасова адміністрація Фонду гарантування вкладів фізичних осіб. Громадян просять слідкувати за ситуацією: про початок роботи тимчасової адміністрації і про банк, через який будуть здійснюватися виплати, обіцяють повідомити додатково.

Представники правління Національного банку в області в телефонній розмові повідомили, що зараз іде робота над створенням тимчасової адміністрації, але питання виплат поки що залишається в компетенції керівництва «Демарку». У «Демарку» ж на телефонні дзвінки не відповідають. Тобто зараз клієнти й вкладники переживають найважчий перехідний період: теперішнє керівництво вже визнало, що не може виплатити кошти, а нова адміністрація ще не прийшла.

Зараз громадянам важливо зберігати спокій і пам’ятати про головні цінності в житті, як наша співрозмовниця Валентина Кузнєцова: «Я плачу не из-за денег — 15 дней назад потеряла сына. У меня такое чувство, что они должны как-то выйти из этой ситуации. Я почему-то надеюсь. А вы как думаете?»


http://chodtrk.com.ua/?p=16659

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини