Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 23:43:28

Налагодити під’їзди до мостів через Десну поблизу Новгорода-Сіверського й Сосниці та спростити отримання ліцензії на видобуток місцевих корисних копалин

19.07.2014   17:20Агенцiя

Такі невідкладні завдання треба вирішити для будівництва й ремонту доріг в області.

Це спільна позиція депутатів обласної ради й служби автомобільних доріг в області, заявлена у зверненні до центральних органів влади. Адже навіть в умовах бойових дій на сході України утримання доріг і мостів є життєво важливим питанням.

Кілька останніх років на капітальний ремонт доріг в області практично не виділялися гроші з місцевих бюджетів (для порівняння: в Івано-Франківській області місцева влада знаходила на ці потреби хоча б близько 30 млн. грн. на рік). З державного бюджету кошти на ремонт доріг державного значення знову-таки затримувались. Як наслідок вже дві тисячі кілометрів доріг потребують на Чернігівщині капітального ремонту – а на це треба приблизно 11 мільйонів гривень. Це більше, ніж взагалі має Укравтодор на всю Україну.

Зрозуміло, що потрібних коштів зараз держава не виділить, але тим більше необхідно хоча б максимально полегшити роботу для дорожників на місцях. Одне з найбільш болючих питань, заявляють фахівці, – це бюрократичні затримки з видачею ліцензій на видобуток елементарних корисних копалин для доріг – того ж піску з місцевих кар’єрів. На отримання ліцензії щоразу витрачається більше ніж півроку. Тому на спільному засіданні постійних комісій обласної ради – з питань зв’язку, транспорту й енергетики та з питань регіонального розвитку й будівництва – депутати прийняли звернення до уряду, в тому числі міністерства екології, з проханням про спрощення отримання ліцензії на видобуток.
Ще одне звернення депутатів стосується термінової допомоги держави в ремонті доріг на під’їздах до мостів, де дорога перетоплюється водою під час весняних повеней: поблизу Сосниці і між Новгородом-Сіверським і селами Бирине та Прокопівка. В останньому випадку міст – понтонний, і він сам в аварійному стані.

Навіть на фоні бойових дій у Донецькій та Луганській областях питання ремонту доріг та мостів залишається стратегічним, тому й дорожники, й представники територіальних громад сподіваються на негайну реакцію й допомогу з боку центральних органів влади.


http://chodtrk.com.ua/?p=16016

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.