Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 13:05:14

Соціальні стандарти будуть мінімальними?

19.07.2014   10:52Агенцiя

Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк називає агентами ФСБ людей, які говорять про необхідність підвищення соціальних стандартів в Україні.

Про це йдеться у статті на сайті "Кореспондент"

Соціальні гарантії і стандарти в нашій державі і так одні з найнижчих у Європі. І на цьому наголошував сам Яценюк, коли був лідером опозиційної партії. Тепер же голові Уряду здається, що громадяни, які кажуть про потребу збільшити соціальні виплати, працюють на сусідню державу. І намагаються таким чином дестабілізувати економічну ситуацію в Україні.

— Мені здається, що Арсеній Яценюк в першу чергу виправдовує непрофесійність свого Уряду, — говорить представник ініціативної групи щодо створення осередку Партії розвитку України в Чернігівській області Віталій Голець. — Пам’ятаю, колись керівники держави виправдовували всі економічні проблеми України мільярдними коштами, які «вкрав Лазаренко». І такі розповіді повторювались роками.
 
— Зниження соціальних стандартів відбувається через зростання цін, невміння забезпечити енергетичну незалежність, значене подорожчання послуг ЖКГ.
 
— У будь-якому випадку, називати громадян своєї держави ворожими агентами тільки через те, що вони просять підвищити соціальні стандарти — як мінімум пряма образа. За такі слова чиновники у європейських країнах позбуваються місця роботи. З людьми треба говорити, пояснювати їм проблеми держави, сказати про надважкий тягар військових дій для бюджету.
 
Як вже повідомлялось, за останні місяці через різке зростання курсу іноземних валют, подорожчання енергоносіїв в Україні почали зростати ціни на життєво необхідні товари. У тому числі — на продукти харчування.
Вже з липня громадяни сплачуватимуть за газ та послуги ЖКГ вдвічі більше. При цьому індексація соціальних виплат залишається на рівні кількох гривень на місяць. Адже офіційна статистика показує лише невелику інфляцію.
 
Іван Литвин

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини