Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 16:48:55

Через претензії Росії молокозаводи Чернігівщини переорієнтовуються

08.07.2014   08:12

Відмова Російської Федерації від молочної продукції, що виробляється підприємствами дочірньої компанії "Мілкіленд Україна", змушує філію "Менський сир" ПП "КФ "Прометей" (Чернігівська область) скоротити обсяги виробництва на 30%.

Про це на брифінгу повідомив директор департаменту агропромислового виробництва Чернігівської ОДА Олександр Савченко.

"Підприємство "Менський сир" на 98% експортоорієнтоване на ринки Російської Федерації. Зараз воно на 30% скоротило обсяги виробництва", - сказав посадовець.
За його словами, "Менський сир" нині проходить атестацію, необхідну для налагодження поставок продукції в Європу. Цей процес може тривати від 6 місяців до 2 років, тож як швидко підприємство запрацює на повну потужність - буде зрозуміло згодом.

У немилість російських експертів потрапила також продукція Чернігівського молокозаводу. Але оскільки це підприємство більше спеціалізується на виробництві молока і кисломолочних продуктів для внутрішнього, місцевого ринку, то й свої сири зараз воно спрямувало туди ж.

Заборону на поставки молока і молочної продукції ряду підприємств компанії "Мілкіленд Україна" Російська санітарна служба ввела 4 липня п. р. Свої дії вона пояснила, зокрема, невідповідністю окремих зразків продукції вимогам законодавства за жирнокислотним складом.
 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини