Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 13:56:33

Інвестицій на Чернігівщині потребують усі напрямки економічної діяльності

13.06.2014   17:48

Про необхідність покращення інвестиційного клімату на Чернігівщині говорили учасники засідання «круглого столу» «Проблеми та перспективи інноваційно-інвестиційної діяльності в Чернігівській області», яке відбулося в облдержадміністрації 12 червня.

До діалогу були запрошені керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, облради, представники Чернігівської міської ради, Міжнародної торгової та Чернігівської регіональної торгово-промислової палат, Фондів держмайна та соціального страхування, інвестиційних фондів, комерційних банків, Інституту досліджень регіонального розвитку України та Інституту інтелектуальних інвестицій.

Директор нещодавно створеного Департаменту інвестиційного розвитку та капітального будівництва Чернігівської облдержадміністрації Олег Міщенко розповів, що ініціатива формування нового структурного підрозділу, який займатиметься інвестиційним супроводом проектів та державно-приватним партнерством, належить особисто голові Чернігівської ОДА Володимиру Івашку. Це вимога часу і відповідь на необхідність переорієнтації економічної діяльності в регіоні на ринок Євросоюзу. Крім того, така форма роботи влади з інвесторам є звичайною європейською нормою.

Головними завданнями Департаменту є координація дій між структурними підрозділами ОДА, органами місцевого самоврядування та всіма організаціями, які впливають на інвестиційні процеси в регіоні.

Для реалізації поставлених завдань, при облдержадміністрації створена Координаційна рада по залученню інвестицій, до складу якої увійшли організації та установи, які представляють департаменти ОДА, обласну раду, Управління МВС та СБУ в Чернігівській області, громадські організації, банківські установи, бізнес-структури Чернігівщини та науковців. Окрім того в подальшому планується участь і представників ділових та фінансових кіл Америки, Європи та Азії. Це надасть можливість налагодити більш тісну співпрацю та взаєморозуміння між учасниками інвестиційного ринку.

За словами Олега Міщенка, на даний час інвестицій потребують усі напрямки господарської діяльності в області. А головними перешкодами на шляху залучення коштів є нестабільність на південному сході країни, недосконалість чинного законодавства і відсутність розвиненого бізнес-середовища.

Саме тому першочерговим завданням для подолання цих недоліків є створення системи управління процесом інвестування, модернізація існуючої інфраструктури населених пунктів, підготовка висококваліфікованих кадрів та наповнення інноваційних проектів ресурсами.

Учасники засідання обговорили умови, які дозволять залучити в область зовнішнього інвестора і активізувати внутрішнього, створити «єдине вікно» для бізнесу. Звучали думки щодо необхідності створення індустріального парку, розвитку державно-приватного партнерства, приватизації об’єктів рухомого та нерухомого майна.

На завершення засідання, Олег Міщенко акцентував увагу на необхідності плідної співпраці всіх органів влади та бізнес-структур для вироблення пропозицій стосовно покращення інвестиційної привабливості регіону.

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

18 квітня у Чернігові День жалоби

18 квітня у Чернігові День жалоби 09:54

Для вшанування пам'яті загиблих внаслідок ракетного обстрілу російськими військами нашого міста 17 квітня 2024 року у Чернігові 18 квітня оголошено Днем жалоби. Відповідне розпорядження підписав в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако.

18 квітня: цей день в Україні і світі

18 квітня: цей день в Україні і світі 08:52

ДЕНЬ 785 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 785 RUSSIAN AGRESSION

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини