Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 15:40:12

Підприємствами, які здійснювали діяльність із роздрібної торгівлі реалізовано населенню споживчих товарів на 6791,9 млн.грн.

27.05.2014   10:36

Роздрібна торгівля Чернігівської області у 2013 році

За даними державних статистичних спостережень, у 2013 р. підприємствами (юридичними особами), які здійснювали діяльність із роздрібної торгівлі та забезпечення стравами та напоями в області, реалізовано населенню споживчих товарів на 6791,9 млн.грн., що на 6,9% більше в порівнянних цінах, ніж у 2012 р. Темпи приросту продажу продовольчих товарів (7,8%) при цьому були вищими, ніж непродовольчих (6,1%).

Понад половину товарообороту забезпечили підприємства, які мали на балансі супер- та гіпермаркети, універсами та автозаправні станції.

Вагому частку в обсязі роздрібного товарообороту торгової мережі займав продаж бензину, товарів фармацевтичних, автомобілів та автотоварів, вартість яких склала понад чверть усіх реалізованих споживчих товарів.

Чималий вплив на формування обсягу роздрібного товарообороту підприємств мав також продаж м’ясопродуктів, кондитерських виробів, алкогольних напоїв та тютюнових виробів.

У роздрібній торговій мережі понад дві третини реалізованих товарів були вироблені на території України, у тому числі частка вітчизняних продовольчих товарів становила 90%, непродовольчих – 48%.

Через мережу ресторанного господарства було реалізовано товарів на 244,0 млн.грн., що склало 3,6% в загальному обсязі роздрібного товарообороту підприємств.
 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини