Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 16:05:22

На Чернігівщині 251 безробітний розпочав підприємницьку діяльність

24.05.2014   10:33Агенцiя

Однією із активних форм реалізації державної політики зайнятості є залучення безробітних до підприємницької діяльності. Службою зайнятості реалізується комплекс цілеспрямованих дієвих заходів щодо стимулювання самозайнятості населення.

По-перше, це – організація різнопланових інформаційних та тематичних семінарів, на які запрошуються бажаючі започаткувати власну справу. На них безробітні отримують інформацію щодо ситуації на ринку праці, самозайнятості, вибору професій, придатних для підприємницької діяльності, чинного законодавства тощо. Громадянам, які планують стати підприємцями, фахівці центрів зайнятості рекомендують пройти профдіагностичне обстеження.

З метою набуття теоретичних знань та практичних вмінь щодо бізнес-планування безробітним пропонується навчання на курсах цільового призначення «Підприємець – початківець» та «Основи малого підприємництва».

Суттєвою фінансовою підтримкою для підприємців-початківців є виплата допомоги по безробіттю одноразово. Її можуть отримати ті безробітні, яким виповнилося 18 років, у разі, якщо вони не можуть бути працевлаштовані за сприяння служби зайнятості протягом місяця у зв’язку з відсутністю для них на ринку праці підходящої роботи. Одноразова виплата допомоги по безробіттю виплачується у розмірі річної суми допомоги по безробіттю, визначеної конкретному безробітному. Якщо безробітний вже отримав частину призначеної допомоги по безробіттю, то надається її залишок. Тобто розмір виплати нараховується кожному безробітному індивідуально.

Протягом січня-квітня 2014 року на Чернігівщині 251 людина започаткувала власну справу, отримавши виплату допомоги по безробіттю одноразово.

Крім того, за звітній період підприємцям та тим, хто бажає ними стати, було надано 368 консультацій з питань організації та провадження підприємницької діяльності із залученням представників органів місцевого самоврядування, податкової інспекції, Пенсійного фонду, банківських установ, державних реєстраторів тощо.

Отже, звертаючись за допомогою до центру зайнятості, пам’ятайте, за умови відсутності на ринку праці підходящої роботи у вас є можливість спробувати самостійно побудувати своє майбутнє, відкривши власну справу!


Чернігівський обласний центр зайнятості
 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини