У новий рік – із новими видами хліба
Виробники хлібобулочних виробів області представили на сенсорне оцінювання якості 29 нових видів хлібобулочних виробів з подальшим узгодженням рецептур та впровадженням у виробництво.

Про це повідомила секретар обласної дегустаційної комісії при державному підприємстві “Чернігівстандартметрологія” Оксана Козинець.
“На останнє засідання дегустаційної комісії 2011 року нові види продукції представили товариство з обмеженою відповідальністю “Бобровицький хлібозавод” і товариство з обмеженою відповідальністю “Пава”, – сказала вона.
Так, Бобровицький хлібозавод надав на затвердження 7 нових видів різноманітних хлібобулочних виробів: хлібець з пряностями, хлібець солодовий з сиром, булочка з яблуками та інші. Фахівці ТОВ “Пава” розробили і представили майже 2 десятки видів продукції. Серед них хліб із салом, хліб домашній з гречкою, хліб домашній кукурудзяний, хліб з медом, хліб овочевий тощо.
Члени дегустаційної комісії перевірили продукцію на відповідність нормативним документам за органолептичними показниками. Вони звернули увагу не лише на рецептуру запропонованих нових виробів, а і на походження використаних інгредієнтів, правдивість і повноту інформації, наданої на маркуванні.
Особливий акцент спеціалісти зробили на важливості вхідного контролю сировини та необхідності регулярних випробувань продукції з боку виробників. Адже це гарантує якість і безпечність продукції.
За результатами дегустації комісія більшістю голосів рекомендувала всі види продукції до впровадження у виробництво, а нормативну і технологічну документацію – до реєстрації.
Останні новини Чернігівщини

Яка тепер офіційна назва війни України з російським агресором? 11:22
Бурхливі обговорення щодо назви сучасної війни України з російським агресором завершені.
Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 11:15
Протягом минулої доби зареєстровано 26 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди, 23 пожежі та 1 аварійну ситуацію на системах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій 2 особи постраждали.

У Чернігові готують нове покоління кухарів та пекарів 11:14
У Чернігові стартував проєкт «Професійна освіта для відновлення та розвитку Чернігівщини», який реалізується агенцією Expertise France та ГО “Культ Фуд” шеф-кухаря Євгена Клопотенка у межах програми «Стійкість».
«Зручніше, безпечніше, екологічніше»: у Чернігові представили План розвитку велоінфраструктури 11:12
16 вересня у Чернігівській міській раді презентували План розвитку велосипедної інфраструктури Чернігівської міської територіальної громади.
Поліція документує наслідки ворожого обстрілу прикордонної Семенівки 09:12
Вчора вдень росіяни поцілили з реактивних систем залпового вогню «Град» по житловому району у м. Семенівка Новгород-Сіверського району.