Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 17:02:37

Новації законодавства – на загальному семінарі

11.04.2014   15:05Агенцiя

Цікавим та змістовим заходом для платників податків Чернігівського району став семінар, який відбувся 10 квітня у приміщенні НАСК „Оранта”.

Навіть знадобилися додаткові стільці, щоб розмістити всіх бажаючих взяти участь у семінарі. Особливий інтерес у присутніх викликали новації законодавства,  введені в дію у 2014 році.  Приємно відзначити, що за доброю традицією до  участі у семінарі долучилися представники Пенсійного фонду у Чернігівському районі, фінансового управління  Чернігівської районної державної адміністрації, Чернігівського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів та Чернігівської міжрайонної виконавчої дирекції фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності.

В.о. начальника Чернігівської ОДПІ  Сосімович Тетяна Сергіївна, відкриваючи семінар, відзначила «Актуальні зміни законодавства не повинні бути поза увагою платників податків. Саме тому сьогодні розглянемо новації оподаткування та зупинимося на важливості своєчасного декларування доходів громадян».

На семінарі фахівцями Чернігівської ОДПІ  були висвітлені актуальні питання декларування доходів громадян, зміни в оподаткуванні доходів фізичних осіб, які набрали чинності у 2014 році, порядок нарахування  єдиного соціального внеску  для різних категорій  застрахованих осіб, сплата власниками землі та землекористувачами плати за землю. Серед новацій також було розглянуто запровадження нової форми 1-ДФ та новації сплати запровадження податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. Окрема увага приділялась питанню недопущення виплат зарплат «у конвертах» та порушення норм податкового законодавства, ухилення від оподаткування доходів громадян.

Крім того, серед запрошених виступаючих начальник відділу бухгалтерського обліку та звітності –  головний бухгалтер  фінансового управління  Чернігівської районної державної адміністрації Щукіна Раїса Миколаївна повідомила присутніх про типові порушення, виявлені фінансовою інспекцією у Чернігівській області.  Заступник начальника фінансового управління – начальник бюджетного відділу Чернігівської районної державної адміністрації  Наумчик Ганна Олексіївна  змістовно розповіла про внесення змін до Закону України „Про Державний бюджет на 2014 рік”, зміни у фінансовій дисципліні та своєчасне оформлення  короткотермінових позичок та інше.
До проведення семінару також було запрошено фахівців Пенсійного фонду  в Чернігівському районі, які розповідали про такі актуальні питання, як перелік документів, необхідних для призначення пенсій громадян та порядок подання коригуючи та скасовуючи форм «Індані» з 2004 по 2010 роки.

Заступник начальника відділу по роботі з громадськістю та роботодавцями Чернігівського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів – Ковтун Людмила Володимирівна повідомила про актуальні питання працевлаштування інвалідів.
Неабияке пожвавлення у присутніх викликав виступ провідного спеціаліста  Чернігівської міжрайонної виконавчої дирекції фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності Вечерської Любові Григорівни, яка  розповіла про отримання путівок дитяче оздоровлення влітку 2013 року. Адже про відпочинок дітей потрібно подбати завчасно!

Приємно відзначити зацікавленість присутніх платників податків у обговоренні  питань декларування доходів, новацій податкового законодавства. Бухгалтери, керівники  озвучити велику кількість запитань   та отримали вичерпні відповіді.

Ольга Хмелевська
Начальник відділу обслуговування платників податків
Чернігівської ОДПІ
ГУ Міндоходів у Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині 16:45

Наприкінці минулого року в новозбудованому готелі «Reikartz Nizhyn» («Optima Collection» Ніжин), що розташований на в’їзді в місто, біля центрального вокзалу та основних транспортних розв’язок, відкрився новий ресторан «Родинне Древо».

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції…

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції… 16:38

Комп’ютер, монітор, офісне крісло, термінал, мобільний телефон, настільна лампа – майже в 70 тис. грн обійшлося робоче місце для завідувача складу СТОВ «Батьківщина» (сел.Срібне)

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини